1 Kasım seçiminden sonra ‘Artık ülkemize şehit gelmeyecek’ şeklinde açıklama yapanAKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican hakkındaki suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi.

Sakarya’da yaşayan ve www.sakaryasehitvegazileri.com site yöneticisi Erdoğan Erdoğan, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) aracılığı ile AKP İl Başkanı Delican hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığına 3 Kasım 2015’te suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Erdoğan, suç duyurusunda, şimdiye kadar neden şehitlerin neden geldiğini Delican’ın bundan sonra şehit gelmeyeceğini nereden bildiğini sormuş, savcılığın bu konuyu araştırarak açıklığa kavuşturulmasını istemişti. Savcılık, Delican’ın ifadesine başvurmadan konuyu düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirerek takipsizlik kararı verdi. 

 

KARARA TEPKİ

 

Savcının, konuyu Delican’a hiç sorma zahmetinde dahi bulunmadan düşünce özgürlüğüne atıfta bulunarak reddettiğini dile getiren Erdoğan, “Bizce bu karar yanlıştır, bende bu kararı kabul etmiyor ve saygı duymuyorum. Buda benim düşünce özgürlüğüm, çünkü halen ülkemize maalesef şehitler gelmektedir. 1 Kasım'dan şuana kadar asker, polis ve koruyuculardan oluşan 159 güvenlik gücümüz şehit olmuştur. Büyük bir partinin il başkanı bu sözleri söylüyorsa, bu konunun araştırtması, en azından bu kişinin bu konuşmasında ne demek istediğini Cumhuriyet savcısına açıklaması gerekirdi.” diye konuştu. 

 

AKP İzmir İl Başkanı Delican’a ‘Hani ülkemize şehit haberi gelmeyecekti? ‘ diye soran Erdoğan, şunları kaydetti: “Lütfen kimse yüce Türk milletinin milli manevi değerlerine atıfta bulunarak siyasi görüş belirtmesin. Çünkü bunlar ortak değerlerimizdir. Şuan bu tür sözleri söyleyen her kim varsa onların bir şey kaybettiği yok olan yüce Türk milletine ve onların fedakar evlatlarına oluyor. Bizler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehit ve aileleri, gaziler, vatan, bayrak, Kur’an-ı Kerim gibi milli ve manevi değerlerin korunması için daima hukuk içinde mücadelemizi devam ettireceğiz. Şehitlerimizin ruhları, şad mekânları cennet olsun.”

 

SUÇ DUYURUMU GERİ ÇEKMEMİ İSTEDİLER

 

Suç duyurusundan sonra baskı gördüğünü de vurgulayan Erdoğan, "Kimlerin gönderdiğini ve beni nasıl bulduklarını bilmediğim 30 yaşının üzerindeki iki kişi bana gelerek suç duyurusunu geri çekmemi istedi. Ben de bu talepleri kabul etmedim. " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim