Siyasette flaş gelişme...

Türkiye seçime giderken siyasi arenada flaş gelişme... Seçimden hemen sonra yeni oluşum yolda! Sağ-sol ayrımının olmayacağı yeni bir parti kuruluyor. Yeni partinin kurmayları kimler? Stratejileri ne? Yeni oluşumun tüm kodları, wwww.haperplatosu.com'un özel haberinde.... 

İşte siyasetteki son dakika gelişmesinin tüm ayrıntıları...

Salim Ensarioğlu’ndan bomba açıklamalar...

Eski Devlet Bakanı Ensarioğlu, AK Parti’nin 1 Kasımda kendisini tekrar aday göstermemesi, bölgede artan çatışmaları ortam, Çözüm Süreci ve kendisinin bu konudaki duruşu, yeğeni Galip Ensarioğlu’nun aday gösterilmesi konularında önemli açıklamalarda bulundu

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında çeşitli konulara değinerek açıklamalarda bulundu.

1991 yılında milletvekili olduğunu kendilerini bir savaşın ortasında bulduklarını ve o dönemden itibaren içinde bulunduğu partilerin duruşuna rağmen net bir duruş sergilediğini belirten Ensarioğlu, Türkiyenin üzerindeki nüfusa yetecek bir ülke olduğunu ülkenin barışı huzura ihtiyaç duyduğunu söyledi. 7 Haziran öncesindeki AK parti adaylık serüveni ve şimdi bağımsız milletvekili adayı olmasını değerlendiren Ensarioğlu, şunları söyledi:

“7 Haziran seçimi için AK Parti’ye adaylık başvurusu yaptım ancak temayüle girmem gerektiğini söylediklerini geri çektim ve son güne kadar da aday olmamı istediler. Son gün listeye aldılar ve çevremdeki insanların da ısrarıyla kabul ettim. Adaylığımın başarısızlık getirdiğini söyleyenler çıktı o dönem yapılan anketlerde partinin Diyarbakır’daki oy oranı yüzde 18 idi. HDP mitinginde patlayan bomba sonrası oy yüzde 15’e düştü. Ancak asıl daha önceki söylemlerle parti dip yapmıştı. Faturayı başkasına çıkarmaya gerek yok.”

 

M. Salim Ensariğlu, Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde DYP-SHP(CHP) hükümetlerinde devlet bakanlığı yapmıştı.

ENSARİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI:

 -Seçimden sonra sağ-sol ayrımı olmayan yeni oluşum var

-AK Parti'deki disiplin fazla, doğru konuşanı istemiyorlar

-Öcalan televizyona çıkarılsın dedim, kabul edilmedi

-Çözüm Süreci'nin bir ayağı eksikti

-Erdoğan'ın süreci bitirmesi yanlış oldu

-Şırnak'ta cesedin sürüklenmesi kabul edilemez

-Silvan'ın Gazze'den farkı yok

-----------------------------------------------------------------------------------

-Yeğen Ensarioğlunun adaylığı

Salim Ensarioğlu, Galip Ensarioğlu’nun aday gösterilmesi konusunda ise Galip Ensarioğlu'nun yeğeni olduğunu ancak muhatabı olmadığını belirterek bölgede sadece kendi ailelerinin değil bir iki istisna dışında tüm bölgede aileler içine nifak sokulduğunu ifade etti.

-Batıdan oy almak için kullanılan söylem rahatsız ediyor

Kendisinin çözüm süreci ve takınılan tavır konusunda 7 Haziran’dan önce AK Partiyi eleştirdiğini dile getiren Ensarioğlu, “Parti toplantısında diğer adaylar da şahittir. Ankara’dan gelen temsilciye (Batıdan oy almak için kullanılan söylem beni rahatsız ediyor. Bunu insanlara açıklayamıyorum. Bunu Ankara’ya iletin) dedim. Bu ifadelerime de bozuldular. Ancak ben şunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2005 yılından itibaren çözüm sürecini başlattı. Erdoğan’ın bu süreci bitirmesi çok yanlış oldu. Başkası bitirelim dese bile kendisinin karşı çıkması gerekirdi.”

-Çözüm sürecinin bir ayağı eksikti 

Salim Ensarioğlu, Çözüm Süreci'nin bir ayağının baştan eksik kurulduğunu da vurgulayarak sadece PKK ve HDP’nin değil Hüdapar ve asıl olarak karşı çıktığı bir sistem olmasına rağmen Korucuların da sürece dahil edilmiş olması gerektiğini ancak bunlar yapılmadığından 6-7 Ekim olaylarının yaşandığını düşündüğünü aktardı.

-Söylemim rahatsız etti

Ensarioğlu, 90’lı yıllardan beri hep doğru bildiğini konuştuğunu, içinde bulunduğu partilere rağmen idama karşı durduğunu, koruculuk sistemine karşı çıktığını, bakan iken önüne getirilen bazı düzenlemelere imza atmadığını vurguladı. 7 Hazirandan önce de Abdullah Öcalan’ın televizyona çıkarılması gerektiğini söylediğini, AK Parti'deki disiplinin fazla olduğunu düşündüğünü ve doğruları konuşmakta ısrar ettiğini belirterek söylemlerinin bazılarını rahatsız ettiğini dile getirdi. 

-Yeni oluşumun işaretlerini verdi

Salim Ensarioğlu, bugüne dek hep savaşı yaşadıklarını ve artık insanların canına tak ettiğini belirterek görülen yanlışlara karşı yeni bir oluşumun ortaya çıkmakta olduğunu kendisinin de bunun bir parçası olduğuna değindi. “Allah’tan hep barışı diledim. Bu barışın içinde olmak istedim, bugüne kadar çok yanlışlar gördük. Şimdi bağımsız milletvekili adayıyım ama seçimden sonra yeni bir oluşum da olacaktır. Ben de bu yeni oluşumun bölgedeki parçasıyım” diyen Ensarioğlu, oluşumun liderinin sorulması konusunda ise lider konusunda yorum yapmayacağını ancak bu oluşumda sağ ve sol ayrımı yapılmayacağını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim