Projede partililerin otobüslerle şehir şehir gezerek vatandaşların dertlerini dinleyeceğini ifade eden Erdoğan, bu projenin Türkiye'de ilk kez AKP tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Erdoğan'ın bu sözlerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan çok sert tepki geldi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan'a İYİ Parti'nin "Anlat hemşerim, dertleşelim" projesini hatırlatan Dervişoğlu, "Cumhurbaşkanı’nın, “Şehrim 2023” projesini, ‘bir ilk’ olarak sunmasını, artık alıştığımız, ‘Çalma-çırpma’larından değilse eğer, memleketten bihaber olmaktan başka bir ifadeyle izah etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu'nun basın açıklaması şöyle:

Değerli Basın Mensupları;

Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan bugün katıldığı bir törenle, partisinin “Şehrim 2023” adını taşıyan otobüslerini uğurladı.

Törende yaptığı konuşmada, otobüsteki ekiplerin vatandaşın dertlerini dinleyeceğini belirten

Cumhurbaşkanı, “Bu proje Türkiye’de daha önce hiçbir partinin yapmadığı bir ilktir” dedi.

Değerli Basın Mensupları, Türkiye’de vatandaş için atılan her adım, İYİ Partililerin alkışını alacaktır.. Dolayısıyla AKP’nin bu çalışmasını da takdirle karşılıyoruz.

Ancak sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasındaki “Hiçbir parti yapmadı ve bu bir ilk” sözlerinin gerçeği yansıtmadığının en yakın tanığı sizlersiniz.

28 Şubat 2018 Çarşamba günü İYİ Parti Genel Merkezi önünde yapılan töreni birçok basın mensubu takip etti.. O törenle, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın “ANLAT HEMŞEHRİM, DERTLEŞELİM” projesi çerçevesinde, otobüsümüz, köy köy, ilçe ilçe, il il dolaşıp, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek üzere, ekibiyle birlikte yola çıktı. Bugüne kadar Fethiye, Muğla, Denizli, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Tekirdağ’da vatandaşlarımızla buluşan otobüsümüz, yoluna devam ediyor.

"GAZETE OKUMUYOR, TELEVİZYON İZLEMİYORLAR!"

İYİ Parti’nin bu projesi, Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in, otobüsümüzü, ardından su dökerek uğurladığı törenle, çok sayıda televizyon ve gazetede haber oldu, vatandaşlarımız bilgilendi.. İlk günden bu yana Genel Merkezimiz ve il teşkilatlarımız, vatandaşlarımızca telefon yağmuruna tutuldu.

Hal böyleyken, Cumhurbaşkanı’nın, “Şehrim 2023” projesini, ‘bir ilk’ olarak sunmasını, artık alıştığımız, ‘Çalma-çırpma’larından değilse eğer, memleketten bihaber olmaktan başka bir ifadeyle izah etmek mümkün değildir.

İYİ Parti’nin projesinden sonra, AKP’nin ‘İlk ve özgün’ olarak tanımladığı projesine baktığınızda, aradaki tek fark, sayın Cumhurbaşkanı’nın otobüsleri, sayın Genel Başkanımız gibi, su dökerek uğurlamamasıdır..(!)

İYİ Parti ‘Vatandaşımızın derdini dinlemek’ üzere yola çıkmışken, sayın Cumhurbaşkanı’nın da ifade ettiği gibi AKP’nin otobüsleri, “2019 Seçimi” için yola çıkmışlardır.

Bizim derdimiz ‘Vatandaşımızın derdi’, onların ki ise ‘Seçim Hesabı’dır.

28 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde siz değerli basın mensuplarımızın, milletimizi bilgilendirdiği haberlerin örneklerini bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Editör: TE Bilişim