MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP ile HDP’nin birlikte hareket ettiğine yönelik sözlerini sert bir dille eleştirerek, “AKP ile PKK’nın siyasi kanadı olan HDP arasında bu görünürdeki husumeti, çok da inandırıcı ve kalıcı bulmuyoruz.

Bunların birbirinden vazgeçmesi mümkün değildir. Çünkü her ikisinin kaderi ve göbek bağları birbirine bağlıdır. AKP giderse HDP de gidecektir. HDP giderse AKP Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu bulabilmek için yegâne desteğini kaybedecektir” dedi. Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun MHP ile HDP’nin birlikte hareket ettiğine yönelik değerlendirmesine yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmalarda hedef birleştirmekle ve gerçekleri saptırmakla suçlayan Yalçın, şunları kaydetti: “Kendi vücutlarında ve vicdanlarındaki kiri görmeyenlerin başkalarına pislik bulaştırmaya çalışması, AKP iktidarının giderayak akıl tutulmasına ve yenilgi şokuna uğradığını ortaya koymaktadır. Dünya yansa bir araya gelmeyecek iki oluşumu, MHP ile eli kanlı bir terör örgütünün siyasi kanadını aynı safta gösterme gayretiyse AKP sözcülerinin tımarhanelik siyasi düzmeceleridir. Bugüne kadar PKK’ya sözler vererek katiller güruhunu palazlandıran, Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getiren AKP, şimdi kendi iş birlikçisini MHP’ye yamamaya çalışmaktadır.”

Editör: TE Bilişim