Ünal, "partimizin eski Bakan'ını elbette savunacağız" ifadelerini kullanırken, MHP ile aralarında herhangi bir sorunun söz konusu olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in kabine dışında kalmasının ardından yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine “Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım” demişti.

AKP Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Bahçeli’ye yanıt vererek “Bahçeli'den beklenen, nezaketten ve siyasi olgunluktan yoksun tavırlar yerine kendi sorunlarıyla yüzleşme cesaret ve erdemini göstermesidir” ifadelerini kullanmıştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da tartışmaya “Siyasette nezaket çok önemlidir ve kıymetlidir” şeklindeki yazılı açıklama ile yanıt vermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Mahir Ünal’ı, Davutoğlu’nun Bahçeli’ye yönelik açıklamalarını görmezden gelmekle suçlamıştı.

Öte yandan, AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile ilgili bir soru sorulması üzerine "Sarhoşlara cevap vermem" yanıtını vermişti.

"TUĞRUL TÜRKEŞ'E SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından, AKP Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal, Tuğrul Türkeş tartışmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Biz AK Parti olarak, Türkiye kazanacaksa biz kaybedelim dedik. AK Parti olarak biz meseleyi kişiselleştirmeden yol yürümüş olmamızdır bizim temel özelliklerimizden bir tanesi. Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu bir anda geçici hükümetin kurulması durumunda, sorumluluğu yerine getiririm diyerek yerine getirmiş ve AK Parti'de bakanlık yapmış bir milletvekilimize tabii ki sahip çıkacağız. Bununla ilgili herhangi bir endişe söz konusu değil. Sayın Türkeş de bunu ifade etmiştir. AK Parti ile MHP arasında herhangi bir sorun söz konusu değildir. Siyasal iletişim ve siyasetçinin kullandığı dil, ben bunu CHP için de, AK Parti için de söylüyorum. Siyasette nezaket her zaman çok kıymetli ve değerlidir. Biz sadece bunun altını çizdik."

Editör: TE Bilişim