İstanbul Anadolu yakasının tanınan ve başarılı işadamlarından Serdar Sözbir’in MHP Milletvekili aday adayı olacak.

Sosyal İlişkilerde başarılı, Türkçülük hareketine büyük hizmetleri olan  işadamlarından olan Sözbir bu başarıları siyasete taşımayı hedeflediğini açıkladı.

Macaristan Turancı, Türkçü Jobbik partisi Başkanı Vona Gabor ile birlikte

Serdar Sözbir kimdir?

1964 yılında Konya’da doğan Serdar Sözbir ; Selçuklu ve Osmanlı imparatorluklarının doğduğu, kültür, sanat, bilim ve tasavvuf şehri Konya’da dünyaya gelmiştir. Konya Serdar Sözbir'in hayaında ayrı bir öneme sahiptir. Yaşamının şekillenmesinde rolü olmuştur.

Büyükbabası Mehmet Sözbir’in temellerini attığı şirketin yönetimini, 1945’li yıllarda babası Nazif Sözbir devir alır. Sözbir Ailesi’nin 1980’li yıllarda İstanbul Üsküdar’a yerleşmesinin ardından SÖZBİR Şirketleri bayrağını, Serdar Sözbir alır.

Serdar Sözbir; çok genç olmasına rağmen, o yıllarda ticaret hayatına yönelik kendine sonsuz güven duyar ve Üsküdar’da sahibi olduğu akaryakıt istasyonunu, 17 yaşındayken satın alırlar.

Serdar Sözbir, bireysel olarak adım attığı ticaret hayatında, Türk Petrol’ün en genç girişimci bayisi unvanını kazanır. 3 kuşak olan Serdar Sözbir ile şirket, 27 yıldır akaryakıt madeni yağlar, restoran, catering alanındaki başarılı ticaret faaliyetlerini sürdürürken, en son Sözbir Royal Residence Hotel ile turizm sektörüne adım atar.

Yapımına 1992 yılında başlanan ve 2002 yılında kapılarını Türk turizmine açan Sözbir Royal Residence Hotel, Anadolu Yakası’nın ilk S Class Otelidir. 2 ayrı parsel üzerine 8 bin metrekarelik kapalı alana inşa edilen otelin tümü Boğaz manzaralı, 47 ile 130 metrekare arasında değişen 50 suit odası vardır. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin muhteşem taş ve ahşap el oymacılığının en güzel örneklerini görebileceğiniz Sözbir Royal Residence Hotel, ağırlıklı olarak yerli ve yabancı iş adamlarını ağırlamaktadır.

15 yaşından itibaren Osmanlı’ya ilişkin mühür, madalya, nişan gibi çeşitli objeleri toplayan Serdar Sözbir, Osmanlı eserlerinin yanı sıra dürbün, hokka takımları, silah gibi farklı koleksiyonlara da sahiptir. Zira, Sözbir Royal Residence Hotel’den içine girdiğinizde; kendinizi Osmanlı Sarayı veya bir müzede gibi hissedersiniz. Otelde yürürken, duvarlarda gözünüze çarpan sultanlara ait tablolar ve fermanları tek tek inceleyebilirsiniz.

İki çocuk babası olan Serdar Sözbir, çocuklarının da tarihi değerlere sahip çıkması ve onları koruması için büyük ilgi ve itina göstermektedir.

Serdar Sözbir, Tamas Sneijder'le birlikte

Editör: TE Bilişim