MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘Partiyi paralelcilere teslim etmeyeceğiz’ açıklamalarına ilişkin, ”Genel Başkan merak etmesin biz de bu partiyi paralelcilere bırakmayacağız. Bu parti ülkücülerindir” dedi.

 

Ankara’da kurultay öncesi MHP Genel Başkan adayları Koray Avcı ve Meral Akşener ile bir görüşme yapan Sinan Oğan Türk Hava Yolları’na ait uçakla İstanbul’a geldi. Oğan, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oğan, “Bizim ne ülkeyi ne de partiyi paralele ya da başka bir yapıya teslim etmeye niyetimiz yok. Biz ülkücüyüz ve sayın genel başkanın artık yorgun olduğunu ve görevi teslim etmesinin zamanı geldiğini düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede de bununla ilgili kurultay delegesinin iradesi ve mahkemenin kararı söz konusudur. Daha fazla direnip partimizi mahkeme kapılarına düşürmelerinin bir anlamı yok” dedi.

TARİH 8 MAYIS

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mahkemenin kararına saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Sinan Oğan, “ Sayın genel başkanımızın yapması gereken bir an önce delegenin iradesine ve mahkemenin kararına saygı göstermesi ve kurultayımızı gerçekleştirmesidir. Biz bugün de saat 12.00’de arkadaşlarımızla beraber Meral Hanım ve Koray beyle bir araya geldik ve yol haritamızı belirledik. Bir aksilik olmazsa 8 Mayıs’da kurultayımızı yapacağız” diye konuştu.

MHP GENEL MERKEZİN SÜRECE DAHİLİ KALMAMIŞTIR

Mahkeme kararına rağmen kurultayın yapılmamasının söz konusu olmadığının da altını çizen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “Bu ülkede hukuk var adalet var. Bu bir tüzük kurultayıdır ve tüzük kurultayı hukuka uygun bir şekilde delegenin iradesiyle yapılması gereken ama genel merkezlerin iradesine saygı göstermediği için bu tüzük kurultayımız mahkeme kararıyla yapılıyor. Bunu temyize götürseniz de bir şey değişmez. Sayın genel başkanın bize 2018'i adres göstermesinin bir mantığı yok. Bu saatten sonra genel merkezimizin bu sürece hiçbir dahili kalmamıştır. Bu süreci tamamen her üç genel başkan adayı adına yetkilendirilmiş çağrı heyeti götürecektir. Biz bugün zaten bunun detaylarını konuştuk ve önümüzdeki en kısa süre içerisinde çağrı heyetimiz bir araya gelecek. Hukuki işlemlerin alt yapısını zaten hazırlamıştık. Her şey kontrol altındadır” şeklinde konuştu.

BİRLEŞMEYE KAPILARI KAPATTI

Basın mensuplarının “Kurultayda adaylar arasında bir birleşme söz konusu mu?” sorusu üzerine Oğan şunları söyledi:

“Adayların birleşmesi söz konusu değil. Bunun gereği de yok zaten. Ben genel başkan adayıyım ve yarışın sonuna kadar da genel başkan adayı olarak yarışacağımı ve delegenin iradesiyle kazanacağımı da buradan ifade ediyorum.”

Editör: TE Bilişim