Taşkın Polat Milliyetçi Hareket Parti Genel Merkezinin 16.05.2016 tarih ve 2016/03-288 sayılı yazısı ile görevden alınmıştı.

Polat görevden alındıktan sonra yaptığı açıklama “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizin ilgili tarih ve sayılı yazsının elimize ulaşması ile beraber görevden el çektirilmiş bulunmaktayız. Görevden alınmamızın en büyük sebebi olağanüstü genel kurul talebimdir” demişti.

Taşkın Polat sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise "1 Kasım sandıklar açıldığında hemen istifa ediyordum. Arkadaşlarım yanlış olduğunu durup parti içinde mücadele etmemi istediler.

Bende öyle yaptım. Sinan beye imza verip destekledim. Ancak hep birlik ve beraberliğin sağlanmasından yana tavır aldım o süreçte maalesef o birlikteliği sağlayamadık. Şimdi ise Sinan bey hariç diğer adaylarımız o birlikteliği sağlayarak güzel bir tablo oluşturup birlikte yol arkadaşlığı yapmaya karar vererek yüce Türk milletine umut oldular.

Gönlümüz isterdi ki bu birliktelik MHP'de olsun. Ama maalesef öyle bir ihtimal dahi kalmadığı için bende kurulacak olan Sayın Meral Akşener hanımefendinin yanında yüce Türk milletine hizmet etmek için bir nefer olmaya karar verdim. Allah temiz duygularla çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin." dedi.

Öte yandan Habererk.com'da yayınladığımız ankette "Yeni Partide kimleri görmek istersiniz?" diye sorduk.

Şuan itibariyle sonuçlar tam beklediğimiz gibi çıktı. 1405 kişinin oy kullandığı ankette 19 isimden biri de Sinan Oğan.

Osman Pamukoğlu'nun 269 oy aldığı ankette Sinan Oğan 220 oy almış durumda.

Akşener'in kuracağı yeni partide tabanın Sinan Oğan'ıda bu oluşumda görmek istediklerinin en basit örneği ise bu anket.

ANKETE OY VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sinan Oğan kurulacak yeni partide yer almayacağını söylemiş, "MHP'de kurultayın 18 Mart 2018'den daha erken bir tarihe alınacağını, muhtemelen Ekim 2017 gibi MHP'nin olağan kurultayının erkene alınmış bir şekilde yapılacağını düşünüyoruz. Şunun şurasında 4-5 aylık bir süreç var. Öncelikle MHP kurultayında bir hesaplaşmanın olması gerektiğini, ondan sonra bu neticeye göre oturulup bütün taraflarla istişare yapıldıktan sonra bir yeni parti veya yeni oluşum fikrinin konuşulması gerektiği kanaatindeyiz. Yoksa biz parti kuruyoruz, gelen gelsin anlayışıyla kurulacak yeni bir partinin de yeni oluşumun da hiçbir başarı şansı olmadığı kanaatindeyiz" demişti.

Ayrıca Oğan MHP'den ihracına yönelik itirazı reddedilmişti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, 10 Mart 2017'de, parti üyesi Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesine karar vermiş, Oğan disiplin cezasının iptali istemiyle dava açmıştı.

Davaya bakan Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi, disiplin cezasının iptali istemiyle açılan davayı reddetmişti.

Editör: TE Bilişim