Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Ayancık, Boyabat ve Gerze ilçe yönetimleri toplu olarak istifa etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi, Sinop İl Başkanlığı ve Merkez İlçe teşkilatını görevden alarak yerlerine yeni atamalar yapmış ve mevcut İl Başkanı Ceyhan Demir’in yerine bir önceki başkan Ali Çakır’ı Merkez ilçe Başkanı Yılmaz Şanlan’ın yerine ise Hasan Demir’i getirmesi arnıdan bu gün ardarda istifalar geldi. Karara tepki gösteren MHP’nin Ayancık, Boyabat ve Gerze ilçe başkanları yönetimleri ile birlikte toplu olarak istifa etti.

İLK İSTİFA GERZE'DEN

MHP Gerze İlçe Başkanlığında yapılan basın açıklaması ile MHP Genel Merkezinin antidemokratik uygulamalarına tepki olarak Gerze İlçe yönetimi asıl ve yedeklerinin görevlerinden istifa ettiklerini bildiren MHP Gerze İlçe Başkanı Cemal Yıldız, İstifa dilekçesini görevinden alınan MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir’e ileteceklerini belirtti. Yıldız açıklamasına şu şekilde devam etti: Son aylarda bildiğiniz gibi partimizin Sinop İl Başkanlığı olmak üzere bazı ilçe başkanlıklarında görev değişiklikleri olmuş, bunun akabinde “Tüzük kurultayı isteği ile imza veren” ilçe başkanlarının da görevden alınacağı söylentisi yayılmaya başlamıştır. Olağan İlçe Kongremizle başladığımız bu kutsal ve onurlu görevimizden ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım istifamızı sunuyoruz. Bir siyasi oluşumun temel taşını oluşturan taşra teşkilatlarının bu davanın tüm çilesini çeken, emeğini, zamanını, maddiyatını bu dava uğruna harcayan, terini akıtan, ülkücü hareketin iktidarından başka ikbali olmayanların hak ettiği saygı ve övgüyü bir gün göreceği umudunu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Öncelikle birlikte görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma, ülkücü-milliyetçi hareketin tüm mensuplarına, görev yaptığımız süre zarfında birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz kaymakam, daire amirleri, belediye başkanı, siyasi parti başkanları, muhtarlarımız ve oda başkanlarına, daha da önemlisi siyasi görüşü ne olursa olsun her ortamda bizlere saygı ve sevgilerini esirgemeyen Gerzeli halkına teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

MHP AYANCIK İLÇE YÖNETİM KURULU DA GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

MHP Genel Merkezi tarafından alınan karara bir tepkide Ayancık İlçe teşkilatından geldi. Ayancık İlçe Başkanı Necati Kalafat yönetim kurulu üyeleriyle MHP İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır şartlardan kurtulmasının tek yolunun güçlü bir MHP olduğunu söyledi. Partilerinin 1 Kasım seçimlerinde büyük oranda oy kaybederek ağır yara aldığını ifade eden Kalafat, şöyle konuştu: "Bu durum davaya gönül vermiş, partimizin her kademesinde görev yapmış ve halen yapan gönüldaşlarımızı derinden yaralamıştır ancak 47 yıllık şerefli bir maziye sahip partimiz bugünkü oy oranına layık değildir. Genel Merkezimizin bu süreçte kurultay isteyen il ve ilçe teşkilatlarını görevden alması bir demokrasi ayıbıdır. Partimizin ufkunu açacak, iktidara taşıyacak bu talebimiz karşısında il ve ilçe teşkilatlarının feshedilmesini demokrasimiz ve partimiz adına uygun bulmadığımız gibi parti tabanında kamplaşma, kutuplaşma ve bölünmelere yol açmasından, partimizi büyütmeyip aksine küçülmesinden kaygı duymaktayız. Genel Merkezimizin bu antidemokratik tavır ve davranışlarına bir tepki olarak aynı safta göreve resmen devam etmenin bir anlam taşımadığına karar verdik. MHP Ayancık ilçe asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri olarak görevlerimizden topluca istifa ediyoruz."

BOYABAT'DA İSTİFA ETTİ

MHP Boyabat İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde uğranılan büyük oy kaybı ve mağlubiyetin sorumlularının istifa etmek yerine kendilerine muhalif gördükleri il ve ilçe teşkilatlarını görevden aldıkları, bu sebeple bu haksız oluşumun yanında olmamak adına MHP Boyabat İlçe Teşkilatı olarak istifa edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Çok kıymetli hemşehrilerimiz, dava arkadaşlarımız, 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından izlenen akıl almaz ve izah edilemez politikalar ve stratejiler sonunda, tekrarlanan ve 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan seçimlerde uğranılan büyük oy kaybı ve mağlubiyet, milletvekili sayısı bakımından bölücülerin uzantısı bir partinin altında kalmak, MHP camiasında büyük bir hayal kırıklığı ve travma meydana getirmiştir. Bu hayal kırıklığı ve travmanın sorumlusu olanların, sorumluluğun gereği olarak hesap vermelerinin sağlanması için Olağan Üstü Tüzük Kurultay talebinde bulunan ve en önemlisi yeterli sayının iki misli imza veren Üst Kurul Delegelerimize destek veren çok sayıda il ve ilçe teşkilatı görevden alınmış, bazı il ve ilçe teşkilatlarımız ise istifa etmiştir. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin, devamında Milliyetçi Hareket Partisi’nin bekası, bizim oturduğumuz makam ve mevkilerden daha önemli olduğu için Boyabat İlçe Başkan ve İlçe Yönetimi olarak istifa ediyoruz.”


 

Editör: TE Bilişim