~~SİYASET CAHİLİ OSMAN PAMUKOĞLU’NUN MHP ALERJİSİ / Yıldıray Çiçek

Herkesin derdi MHP olmuş… Emekli Tümgeneral ve HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu da bu dertlenenler arasında yerini almış…

Tv8’de Erkan Tan’ın sunduğu Başkent’ten programında Marmaris’ten Ahmet Yılmaz isimli bir izleyicinin “Osman Pamukoğlu bu anlattıkları ile AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor. Her parti kuran diline MHP’yi doluyor. Çekin elinizi, dilinizi MHP’nin üzerinden kardeşim” şeklinde gönderdiği mesajdan sonra, Osman Pamukoğlu resmen MHP’ye olan kinini, nefretini kusmuştur.

Sanırsınız ki, HEPAR’ı siyasi arenada MHP’ye kin ve nefret kusmak için kurmuştur. Siyaset cahilliği kokan açıklamalarıyla, siyasi ukalalıklarla bezediği ifadeleriyle, MHP’nin kırk yıllık şerefli mazisine dil uzatan Osman Pamukoğlu,10 kişilik mitinglerini unutmuş olmalı ki, milyonlarca oyu olan MHP’nin oy oranını diline dolayabilmiştir.

Sokağa çıkıp adını sorsanız bir tane bile bilen çıkmaz, ama o bilinmeyen partinin Genel Başkanı MHP’nin oy oranına vurgu yaparak, “40 yıl ne yaptınız?”diye sorabiliyor. Keşke askerlik anılarını kitaplaştırmaya devam ederek saygınlığını koruyabilse, ekranlarda siyasi stendapçı gibi roller oynamasaydı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayı Sabahattin Çakmakoğlu’nu çıkarmış ve eksiksiz oyunu ona vermiş MHP’yi, Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yapmakla suçlayan birisinin siyasette zaten başarı için değil, zaman geçirmek ve egolarını tatmin etmek için bulunduğunu göstermektedir. Düşünce olarak Sol kökenli olan Osman Pamukoğlu’nun MHP’nin 40 yıllık şanlı mücadelesini anlamasını zaten beklemiyoruz. Ama MHP hakkında kullandığı yakışıksız ve seviyesiz sözler adına özür dilemesi bir adap-edep meselesi olmuştur.

“Bugün 11 Kasım 1938” diyerek siyasi hayatına başlayan Osman Pamukoğlu, HEPAR’ı kurduğu 4 Eylül 2008 tarihinden bu yana herhalde yas tutmaktadır. Çünkü o günden bu yana hiçbir gelişme kaydedememiştir.

Günahını da almayalım belki 10 kişilik mitingleri şimdi 20 kişi olmuştur. Kendisinde tek değişen şey, eskiden televizyonlara “emekli Tümgeneral” unvanıyla çıkarken bugün “HEPAR Genel Başkanı” unvanıyla çıkmasıdır.

Kurulduğu günden bu yana bir türlü partileşememiş olan HEPAR’ın ikinci adamı, üçüncü adamı, dördüncü adamı kimdir? İdeolojisi nedir bu partinin?

Osman Pamukoğlu, net olmamakla birlikte birkaç söylemiyle Atatürkçülüğü merkeze koyarak başka partilerde başarı elde edememiş ve tutunamamış kişileri kendi partisine çekmeye çalışmaktadır. Zaten katıldığı bu programda da MHP’den, CHP’den, DSP’den oy aldıklarını söyleyerek muhalefete muhalefet eden biri olduğunu da itiraf etmiştir.

İktidara muhalefet yap(a)mayan Osman Pamukoğlu’nun MHP’ye saldırısı da gayet anlamlı olmuştur!

Bir gün AKP’nin adını vererek bir politikasını eleştirdiği görülmemiş Osman Pamukoğlu söz konusu MHP ve diğer partiler olunca seviyeyi bir kenara koyarak isim isim eleştirmektedir.

Osman Pamukoğlu niçin muhalefet partilerine muhalefet etmektedir? Yoksa AKP ile derin paslaşmalar mı yaşamaktadır?

40 yıllık şerefli mazisine şehitler, gaziler, işkenceler, çileler, idamlar ve şanlı mücadeleler sığdırmış MHP’yi “40 yıl ne yaptınız?” diye küçümsemeye kalkan Osman Pamukoğlu hizmet ettiği askerlik günleri ile ilgili saygıyla anılmak istiyorsa, ona tavsiyemiz, MHP’den özür dileyerek, siyaset arenasından ayrılıp, tekrar kitap yazma inzivasına çekilmesidir.

Tabi kendisi bilir. Demokrasimiz siyaset cahillerine de,siyaset yapma imkanı tanıyor.

Editör: TE Bilişim