Tedavi gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle ölen 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Teoman Koman, defnedildi. Cenaze törenine muvazzaf ve emekli paşalar büyük ilgi gösterirken, siyasilerden katılımn çok düşük kaldı.

Teoman Koman için, 1. Ordu Komutanlığı'nda basına kapalı tören düzenlendi. Törenin ardından Koman'ın cenazesi, askerlerin omuzlarında Selimiye Camii'ne getirildi. Burada taziyeleri Koman'ın eşi Gülgün Koman ile oğulları Hakkı ve Mehmet Koman kabul etti.

Cenaze namazına, 1. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, emekli Orgeneral Necati Özgen, emekli Orgeneral Edip Başer, eski bakanlardan Cavit Çağlar ve Murat Başesgioğlu'nun da aralarında bulunduğu kişiler katıldı.

Cenaze namazı öncesi, cenazenin başında konuşma yapan emekli albay ve PTT eski Genel Müdürü Nuri Alagöz, dönemin başbakanı Turgut Özal'ın Koman'ı müsteşarlığa atarken "Allah onu önerenden razı olsun. Bu kadar değerli bir elemanı bana getirdiler" dediğini aktardı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Koman'ın naaşı, top arabasına konularak, askeri tören geçişi yapıldı.

Teoman Koman'ın cenazesi, Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

SİYASİLER İLGİ GÖSTERMEDİ

Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Ergenekon davasından tutuklu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ergenekon davasından tutuklu emekli Tuğgeneral Veli Küçük çelenk gönderdi. 

Törene siyasetçilerden ise ilgi yok denecek kadar azdı. Eski bakanlardan Murat Başesgioğlu ve Cavit Çağlar törende bulunan iki önemli politikacı oldu. Teoman Koman, bir süre Cavit Çağlar'a ait İnterbank'ta yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.

Koman, 29 Mayıs 2012'de 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Eylül'de Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar vermişti.

Teoman Koman, Susurluk soruşturması kapsamında Meclis Komisyonu'na ifade vermesi için davet edilmiş fakat ifade vermeye gitmemişti.

Editör: TE Bilişim