1 Kasım’da gerçekleştirilen genel seçimlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hemen ardından yapılacak olması siyasi kulisleri de hareketlendindirdi. Perşembe gününe denk gelen 29 Ekim tatiline ek olarak cuma gününde tatil edilmesi, seçim gününün de içinde bulunduğu 4 günlük bir tatilin olacağı anlamına geliyor. Bu duruma dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş “Başbakanlık yetkilileri, turizm şirketlerini ucuz tatil kampanyaları yapmak için teşvik ediyor. Amaçları seçim öncesi CHP üyelerini tatil yörelerine çekebilmek” dedi.

CHP İstanbul Sancaktepe İlçe Örgütü’nün düzenlediği “Seçime Hazırlık” başlıklı toplantıda konuşan İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, seçim sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’nin 12 Eylül’deki kongresinin ardından “Saray Partisi” olarak adlandırılması gerektiğini söyleyen Barış Yarkadaş, “AKP’nin yeni işlevi, Tayyip Erdoğan’ın siyasi muhafızlığını yapmaktan başka bir şey değildir” dedi.  Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’nin Türkiye’ye hiçbir şey veremeyeceğini savunan Yarkadaş, “Umut CHP’dedir.” dedi.

CHP’Lİ SEÇMENE TATİL TUZAĞI!

AKP’nin 1 Kasım’da yapılacak seçimlere katılımı düşük tutmak için çeşitli planlar yaptığını savunan Yarkadaş, “Şu an yine kirli planlar peşindeler” dedi. Yarkadaş bu iddiasını “Başbakanlık yetkilileri, bir süredir turizm şirketleriyle görüşüyor ve seçim dönemi için çok cazip tatil kampanyaları düzenlettiriyor” sözleriyle sürdürdü.

CHP seçmenini 29 Ekim tarihinden itibaren tatil köylerine çekme girişiminin bizzat Başbakanlık yetkilileri tarafından hazırlandığını anlatan Barış Yarkadaş “Başbakanlık, turizm şirketlerine özel fiyat uygulamalarıyla tatil kampanyası yaptırmaya çalışıyor. şirketlerin yetkililerine ‘Zararınız karşılanacak, merak etmeyin’ deniliyor. 29 Ekim – 5 Kasım tarihi arasında düzenlenmesi planlanan kampanya için, fiyat bile belirlenmiş durumda. Buna göre, yedi günlük tatil için bir aile herşey dahil 1180 TL ödeyecek. Bu denli düşük tutulan fiyatla, özellikle CHP’ye oy vermesi beklenen seçmen, tatil yörelerine çekilmeye çalışılacak. Hiç kimse AKP’nin bu kirli tuzağına düşmesin.” diye konuştu.

“ŞİDDET POLİTİKALARINA BAŞVURACAK”

Yarkadaş ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarda kalabilmek için şiddet politikalarına daha çok başvuracağını da belirterek, “Ama ne yaparsa yapsın, Erdoğan ve AKP değil, biz kazanacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim