İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün Ak Parti'den istifası, iki komisyonda AK Parti'ye üye kaybettirdi. TBMM Başkanlığı, istifayla birlikte TBMM'de sandalye dağılımının değişmesi üzerine Ak Parti'nin İnsan Haklarını İnceleme ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonlarındaki birer üyeliğini çekmesini istedi.

BAĞIMSIZLARIN SAYISI ARTTI

Şükür'ün istifasıyla TBMM'de sandalye dağılımında da değişiklik oldu. AK Parti'nin sandalye sayısının düşmesi, bağımsızların sayısının artması ve HDP'nin de bağımsız olarak değerlendirilmesi dolayısıyla partilerin komisyonlardaki dağılımında değişikliğe gidildi.

"BİRER ÜYE BOŞALTIN" YAZISI

TBMM Başkanlığı, AK Parti Grubu'na birer yazı yazarak, Ak Parti'nin iki komisyondaki birer üyeliğini boşaltmasını istedi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Ak Parti'ye düşen 16 üyelikten biri ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda yine Ak Parti'ye düşen 16 üyelikten birinin boşalmasıyla, bu üyeliklere HDP ve bağımsızlar başvuruda bulunabilecek.

MHP'NİN HDP TEPKİSİ

Meclis Başkanlığı daha önce de HDP'nin Meclis'te temsiliyle birlikte CHP'den KİT, MHP'den de Plan ve Bütçe ile AB Uyum komisyonlarındaki birer üyeliklerini geri çekmesi talebinde bulunmuştu. CHP bu talebi karşılarken MHP, TBMM Başkanlığı'nın gönderdiği iki yazıya rağmen HDP'nin grup olmadığı için komisyonlarda temsil edilemeyeceği gerekçesiyle iki komisyondaki üyeliklerini boşaltmamıştı.

Editör: TE Bilişim