Suriye'de Silah Tekeli Vurgusu

Suriye'de Silah Tekeli Vurgusu
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı, silahların yalnızca devlete ait olması gerektiğini belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Faysal Mikdad, silahların sadece devletin elinde bulunmasının gerekliliğine dikkat çekti. Mikdad, bu durumun ülkenin güvenliği açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Mikdad, yaptığı açıklamada, silahların kontrolünün sağlanmasının ve devlet otoritesinin güçlendirilmesinin Suriye'nin istikrarı için şart olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, silahlı grupların varlığının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Mikdad, uluslararası toplumun da bu durumu desteklemesi gerektiğini belirterek, Suriye'nin egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu. Ülke içindeki barışın sağlanması için tek bir otoritenin olması gerektiğinin altını çizdi.6838927749250039862 2-1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.