Tanrıkulu'ndan AKP'ye çağrı: İnfaz düzenlemesi adil olmalı
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, infaz düzenlemesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cezaevlerindeki 410 binden fazla tutuklu ve hükümlünün yakınlarının büyük bir beklenti içinde olduğunu, ancak bu beklentinin karşılanmadığını vurguladı. Tanrıkulu, mevcut yargı sistemine olan güvenin en düşük seviyede olduğunu ve adil yargılanma algısının olmadığını belirtti.
Tanrıkulu, Adalet Komisyonunda görüşülecek infaz düzenlemesinin önümüzdeki hafta Genel Kurula geleceğini hatırlattı. Covid-19 ile ilgili düzenlemelerin bu teklife dahil edilmemesinin de on binlerce hükümlüyü etkilediğini ifade etti. Adil ve eşit bir infaz düzenlemesinin şart olduğunu belirten Tanrıkulu, bu konuda ya konuşulmaması ya da konuşuluyorsa yapılması gerektiğini söyledi.
'Cezaevlerinde büyük bir beklenti yaratıldı, infazla ilgili düzenleme çıkacak diye. Şimdi geldiğimiz noktada bundan vazgeçildi. Hiç kimse adil yargılandığını düşünmüyor bu ortam içerisinde. Yargıya güven en dip seviyede. Ya bu işleri konuşmayacaksınız veya konuşacaksanız yapacaksınız.' diyen Tanrıkulu, Adalet ve Kalkınma Partisine bu beklentiyi adil ve eşit bir şekilde giderme çağrısı yaptı. Parlamentoda üzerlerine düşeni yapacaklarını ve yurttaşları da AKP üzerinde baskı kurmaya çağırdı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.