Meclis Genel Kurulu’nda 23 Nisan özel oturumu yapıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında TBMM Genel Kurulu’nda özel gündemle toplanan oturuma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP temsilcileri katıldı.

Meclis'teki özel oturuma 16 Nisan referandumu damgasını vurdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi. Salondan yanıt gelmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Beni dinlemek zorundasınız" dedi. 

Meclis Başkanı Kahraman da, "Hatipe müdahale etmeyelim" sözleriyle salona uyarı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Sayın Başkan, ben Meclis'in itibarını korumak zorundayım" diyerek tepkisini sürdürdü.

"Milli iradeyi sattınız"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Milli iradeyi sattınız. Milli irade varsa milli irade burada tecelli etmiştir. Hiçbir sınıf, hiçbir makam bu TBMM’yi feshedemez. Ben bu Meclis'in itibarını korumak zorundayım. Ben milli iradeye saygı göstermek zorundayım. Tarih, millet egemenliğini feshetme yetkisini bir şahsa veren milletvekillerini unutmayacaktır."

"Sayın Başkan, siz yeni rejimde Sayın Cumhurbaşkanı'na vekâlet edemeyeceksiniz, yeni sistemde Sayın Cumhurbaşkanı'na seçilen değil atanan biri vekâlet edecek. Bu Meclis kuruluşunda liyâkata dayalı bir yönetimin ne kadar önemli olduğunu bilen bir Meclisti. YSK tarafından üzerine şâibe düşürülen bir mühürsüz seçimle devlet yönetimine liyâkat değil keyfi bir yönetim yolu açılmıştır. Bugün TBMM büyük bir itibar kaybına uğramıştır. O kadar ki YSK dahi TBMM’nin çıkardığı bir kanuna uymamıştır. Bir parlamentonun böyle bir duruma düşmesi çok dramatik bir tablodur."

Editör: TE Bilişim