TBMM'de Altan Öymen için başsağlığı mesajları
TBMM Genel Kurulu'nda, çeşitli siyasi partilerin temsilcileri, eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen'in vefatı nedeniyle taziyelerini iletti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Öymen'i 'değerli bir devlet adamı' olarak nitelendirerek, yaptığı hizmetleri ve gazetecilik kariyerini vurguladı. Başarır, parti olarak büyük üzüntü duyduklarını ve Öymen'e Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.
TBMM Başkanvekili Tekin Bingöl, Öymen'i 'iyi bir insan, iyi bir yazar ve iyi bir gazeteci' olarak tanımladı. Bingöl, Öymen ile siyaset yapma fırsatı bulduğunu ve ilkelerinden asla taviz vermediğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir değerini kaybettiğini belirten Bingöl, başsağlığı diledi. Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ ise Öymen'in Türk siyasetine uzun yıllar hizmet ettiğini ve hem yazılarıyla hem de siyasetteki duruşuyla örnek bir kişiliği temsil ettiğini vurguladı.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, CHP'ye sabır, Öymen'e ise rahmet dileyerek, onun Türk basınında öncülük yaptığını ve kıymetli bir değer olduğunu ifade etti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Öymen'in kısa süren CHP Genel Başkanlığı'nın yanı sıra gazetecilik ve yazarlık kariyerinin de önemli izler bıraktığını belirtti. Akçay, Öymen'in yakın siyasi tarihiyle ilgili kitaplarının faydalı olacağını da sözlerine ekledi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da Öymen'in Türk siyasi ve basın hayatına yaptığı katkılara değinerek taziyelerini iletti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.