TBMM'de gerginlik: Tutuklamalar ve Pençe-Kilit operasyonu eleştiriliyor
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, yaşanan tutuklamaları Türkiye demokrasisi için tarihi bir utanç günü olarak nitelendirdi. Günaydın, AKP ve MHP milletvekillerine, halkın tepkisini görmeleri için Antalya ve Adana'da dolaşmalarını önerdi. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen ise, zirai don felaketi, düşük emekli maaşları ve gıda enflasyonu gibi konuların tartışılması gerekirken, yargı operasyonlarına odaklanıldığını belirtti. Ekmen, Mehmet Murat Çalık'ın sağlık sorunlarına rağmen cezaevine gönderilmesini ve Zeydan Karalar'ın 10 yıl önceki bir iddiayla tutuklanmasını eleştirerek, yargı gücünün silah gibi kullanılmasının tehlikelerine dikkat çekti. Ayrıca, Sözcü TV'nin kapatılmasına da anlam veremediğini ifade etti.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Pençe-Kilit operasyonunda 12 askerin metan gazı nedeniyle şehit olmasıyla ilgili ciddi eleştirilerde bulundu. Çömez, mağaranın iki yıldır TSK denetiminde olmasına rağmen 12 askerin şehit olmasının kabul edilemez olduğunu, gerekli ekipman ve önlemlerin alınmamasını sorguladı. Ayrıca, üç yıldır ulaşılamayan bir askerin hala şehit statüsünde değerlendirilmemesini ve AFAD'ın operasyonda rolünün ne olduğunu da sorguladı.
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürt sorununda yeni bir sayfa açıldığını ve Öcalan'ın çağrısıyla silahların sustuğunu belirtti. Koçyiğit, DEM Parti olarak Öcalan'ın açıklamasını desteklediklerini ve TBMM'deki komisyonun hızla kurulmasını istediklerini ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, Grok yapay zekâ asistanına getirilen engellemeyi savunarak, bu asistanın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk ve Peygamber Efendimiz'e yönelik küfürlü ifadeleri yansıttığını ve BTK'nın bu içeriklerin engellenmesi için X platformuyla iletişime geçtiğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.