TBMM'de Kanun Teklifi Görüşmeleri: Muhalefetten eleştiriler, iktidardan geri çekme açıklaması
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı. AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığındaki toplantı öncesinde, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sanal bahis ve kumarla ilgili görselleri göstererek hükümeti eleştirdi ve Türkiye'de kumarın yaygınlaştığını iddia etti. Ağbaba, emekli ve asgari ücretlilerin geçim sıkıntısı nedeniyle sanal kumar oynadığını belirtti.
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun hazırlanan tekliflerin yalnızca Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmemesi gerektiğini savundu. Türeli, komisyonun Anayasa'ya aykırılık konularında inisiyatif alması gerektiğini ve bu konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da TBMM'nin anayasal işlevini yerine getirmediğini ve torba yasa uygulamasının kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin bazı konularda uzman olmadığını belirtti ve ilgili konuların uzman komisyonlarda görüşülmesi gerektiğini dile getirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Cumhurbaşkanı'na TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan teğmen ve albay rütbesindeki askerleri ihraç etme yetkisi veren 4, 9 ve 10'uncu maddelerin geri çekileceğini açıkladı. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ise teklifin Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarından etkilenen kanunların yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlandığını, TSK'nin etkinliğini ve disiplinini sürdürmeyi amaçladığını, insani amaçlı mayın temizliği faaliyetlerinde kullanılacak ekipmanların vergisiz teminini kolaylaştırdığını ve yükseköğretimde yönetişim ve uluslararası hedefleri desteklediğini belirtti. Oğuz, belediye ve köylerin kurulması ve kaldırılmasına ilişkin süreçlerin yeniden düzenlendiğini ve 90 belde belediyesinin durumunun Anayasa'ya uygun şekilde yeniden değerlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.