Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Demeli, MHP’lilerin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında dramatik bir şekilde oylarının neden eridiğini tartıştığına işaret etti. 1 Kasım seçimlerinde alınan oy sonucunda gidişatın hayır olmadığını herkesin gördüğünü ifade eden Demeli, şunları kaydetti: “Bu gidişe dur demenin yolu genel merkezimizin bir seçim muhasebesi yapmasından geçiyordu. Lâkin parti genel merkezi her zamanki gibi böyle bir muhasebeye gerek duymamıştır. MHP’liler genel merkezin, parti tabanında yaşanan hayal kırıklığına 'dur' diyecek bir hamle yapmasını bekledik, ancak bırakın bir hamleyi tabanı yılgınlığa sevk edecek açıklamalar geldi. Genel merkez yöneticilerimizin tabanı dikkate almayan, dinlemeyen ve istişare gereği duymayan yapısı korkarım ki partimizi daha kötü bir hale sokacaktır.”

MHP delegesinin yarısının kongre istediği bir ortamda ihraç mekanizmaları ile parti kapatmalarla sonuç elde etmenin imkânsız olduğunu dile getiren Demeli, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkücü iradenin olağanüstü kongre talebi partinin yeniden toparlanarak yeni ufuklara doğru salim bir şekilde yol almasını sağlamak için bir başlangıç yapmaktır. MHP ikinci Ergenekon'unu yaşamalıdır. Başka çare yoktur. Bunun yolu kurultayda konuşmak, dertleşmek ve nihayet doğru bir istikamette karar kılmaktır."

Teşkilat kapatmanın gönülleri kırmaktan, vicdanları yaralamaktan başka bir sonuç doğurmayacağı uyarısında bulunan Demeli, ‘akla, hukuka ve vicdana uymayan’ kapatmaların son bulması gerektiğini anlattı. Ülküdaşlarının ‘muhalif’ adı altında lanetlenmesine, cadı avına tabi tutulmasına son verilmesi gerektiğini söyleyen Demeli, “Bizi görevden alabilirler, ancak yüreğimizden MHP ve ülkücü hareketin mührünü söküp alamazlar. Teşkilatımızı kapatabilirler, ancak ülkemize ve ülkümüze hizmet yolunu kapatamazlar. Bize görevden el çektirebilirler, ancak içimizdeki dava ateşini söndüremezler. Ülküdaşlarımızın sırf tüzükte var olan demokratik haklarını kullandıkları için uğradıkları haksızlık, yargıdan dönecek ve adalet elbet yerini bulacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim