Erdoğan’ın “Anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmeli” sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti, işletme, şirket, holding değildir. Ruhen iflah olmaz bir hastalığın pençesindedir ya da aklını ve mantığını yemiş bitirmiştir. Artık çizmeyi aştı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirirken, Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan’ın ‘Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye de öyle yönetilmelidir” değerlendirmesini sert bir dille eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: “Türk devleti işletme, şirket, holding değildir. Türk devlet geleneğinde kâra odaklanan, kârı önceliğine alan, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş, borçlarından dolayı yalnızca malvarlığıyla sorumlu bulunan anonim şirket özelliği yoktur, olmamıştır. Devlet şirket gibi yönetilemeyecektir. Erdoğan cumhurbaşkanı olduğunu tamamen unuttuğundan, aklına ne eserse, dilinin ucuna ne gelirse fütursuzca söylemektedir. Erdoğan ya ruhen iflah olmaz bir hastalığın pençesindedir ya da aklını ve mantığını yemiş bitirmiştir. Erdoğan artık çok olmuş, çizmeyi aşmıştır.”

İhanet ittifakı
Bahçeli şöyle devam etti: “Recep Tayyip Erdoğan ille de şirket yönetmek istiyorsa, derhal ve hemen aile fertlerinin üzerine geçirdiği bol kazançlı bir şirketin başına geçmeli, ahlaken boş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını hukuken de terk etmelidir.” Bahçeli, “AKP-PKK işbirliğiyle tecelli eden ihanet ittifakı Türkiye’nin mezarını kazmakta, tarihsel haklarını kazımaktadır.” Bahçeli, Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” açıklamasını da şöyle değerlendirdi: “Erdoğan Balıkesir’de sıkıyı görüp yeni bir yalan ve riya atmosferi tesis etmek amacıyla; bizzat mucidi olduğu sözde Kürt sorununu inkar etmiştir. Diyarbakır’a gidince Kürt sorunu diyen, Balıkesir’i görünce bunu inkar eden Erdoğan’ın yalan makinesi, çark ustası, olduğu net olarak bellidir.” 

Çeyrek başbakan
Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yüklenen Bahçeli, şunları kaydetti: “Çelimsiz ve çeyrek Başbakan, siyasi ve ekonomik göstergeleri tersine çevirmek için muazzam bir Türkiye karşıtı kampanyanın varlığına dikkat çekmektedir. Davutoğlu’na göre kara propaganda ustaları işbaşındadır. Bizim bildiğimiz bir tek kara propaganda ustası, bir tek de çırağı vardır. Bunlar da Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu’dur. Madem Türkiye karşıtı kampanya var idiyse, Davutoğlu apar topar, üstelik ABD yönetimine bile haber vermeden New York’a niye gitmiştir? Sermaye çekmek, işadamlarını davet etmek için el açmasını, etek öpmesini, yardım dilenmesini nasıl izah edecektir? Başbakan beyhude yere çırpınmaktadır, zira inandırıcılığı sıfırın altındadır.” 

Ülkeden kaçması sürpriz olmaz
Erdoğan’ı ettiği yeminleri çiğnemek, tarafsızlığını bozmak, muhalefetle siyasi mücadeleye girmek ve anayasada yazılı görev ve sorumluluklarını kasten göz artı etmekle suçlayan MHP lideri, Cumhurbaşkanının Anayasa’ya taammüden karşı gelmekten, taşıdığı vazifenin saygınlığını yok etmekten, görevini kötüye kullanmaktan sorumlu ve suçlu olduğunu savundu. Erdoğan’ı, AKP’nin yan kolu gibi çalışmak, paralel başbakan, eş genel başkan gibi siyasi faaliyet göstermekle suçlayan Bahçeli, başkanlık sistemi için meydanlarda iftira ve yalan rekoru kırıldığını savundu. Bahçeli, şunları söyledi: “Yeni Anayasa ve 400 milletvekili için gece gündüz demeden zehir kusmakta, milletimizi aldatmaya, aklını çelmeye, tertemiz duyguları sömürmeye teşebbüs etmektedir. Erdoğan haddini aşmış, kırmızı çizgiyi geçmiştir. Çok tehlikeli bir kumar oynamaktadır. Türkiye’yi uçuruma sürüklemektedir. Öyle kontrolden çıkmış, öyle gözünü hırs bürümüştür ki, artık her şeyi kendisi için hak ve meşru görmektedir. Böyle giderse Erdoğan’ın Tunus’un devrik lideri Zeynel Abidin Bin Ali gibi ülkeden kaçması, yurtdışına çoktan kaçırdığı servetiyle kalan ömrünü tamamlaması hiç kimse adına sürpriz olmayacaktır.

Editör: TE Bilişim