Türk Milleti’nin susturulması için “rezalet” ve “ihanet” yarışının sürdüğünü belirten Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti, 92 yıl sonra ilk kez bu kadar zordadır” ifadesini kullandı.

 

Türkiye, 92 yıl sonra kurtarılmayı bekliyor

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan MHP lideri Bahçeli, “Türkiye’yi yeniden kurtaracak olan tek merci büyük Türk milletidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin ağır bedeller sonucunda kurulmuş, haksız, insanlık dışı ve gayrimeşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş bir milli mücadele eseri olduğunu belirtti. Cumhuriyetin 92. yıldönümünde Türk milletinin susturulması, Türklüğün durdurulması maksadıyla “rezalet” ve “ihanet” yarışının sürdüğünü savunan Bahçeli, “Cumhuriyeti kötüleyenlerin, milli birlik ve bin yıllık kardeşlik hukukuna içten içe kin ve nefret duyanların oyunları artmış, demokratik kültür ve teamüllere saldırıları sabır ve tahammül eşiklerini kırma noktasına kadar bükmüştür. Türkiye Cumhuriyeti 92 yıl sonra yeniden kurtarılmayı beklemektedir. Bunu yapacak, bu milli ve tarihi görevi layıkıyla yerine getirecek, hasretle beklenilen hesaplaşmayı gerçekleştirecek tek merci ise büyük Türk milletidir” dedi.

Haklı davanın mirası

Bahçeli açıklamasında ayrıca, “Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir. Türk milleti 92 yıl önce hilalin bahtını açmış, geleceğin kapısını aralamış, vatanın kara talihini aydınlatmıştır. Cumhurun bizzat egemenliği devralması geçtiğimiz yüzyılın en mühim stratejik şahlanışı, en kayda değer tarihsel silkinişi olarak milli hafızalardaki yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti yalnızca düşman unsurlara karşı kazanılmış zaferlerin mahsulü değildir” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’ni kayyuma devretme iştahıyla dolup taşan “işgal komiserlerine”, milli serveti kursaklarında gizleyen “haramzadelere” söylenecek sözleri olduğunu belirten Bahçeli şunları kaydetti:

Zaferlerimizin simgesi

“Türkiye Cumhuriyeti zaferlerimizin simgesidir. Bu simgeyi küçültmek, küçümsemek, küçük görmek ulufe ve paye peşinde koşan asalakların, devlete çöreklenmiş organize suç ve yolsuzluk şebekelerinin yanına bırakılmayacaktır. Türk milleti devletini yaşatacak kudrettedir. Türk devleti cumhuriyet tacını gurur ve şerefle taşıyacak kabiliyet ve kalitededir. Yeter ki tahribatlar onarılsın, yeter ki hüsran ve yalan dolu dönem son bulsun. Niyazım odur ki, Rabbim milletimizi bu cinnet ve cinayet dolu günlerden çıkarsın. Haram ve hıyanet sultasını sonlandırma mücadelesi veren Türkiye sevdalısı yüreklerin yar ve yardımcısı olsun. Bu düşüncelerle kökeni, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, en içten sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milliyetçi kahramanlara, şehadetleriyle bizlere bağımsız yaşama duygusunu aşılayan muhterem şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

Editör: TE Bilişim