MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ve araştırmacı gazeteci Vedat Yenerer'den oluşan heyet Diyarbakır'da incelemelere ve ziyaretlere başladılar. Güvenlik güçleri tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan şehirde coşkuyla karşılanan heyet, bu kapsamda öncelikle MHP Diyarbakır Eski İl Başkanı Aziz Doğan ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret ettiler. Ziyarette bölgedeki gelişmelerle ilgili vali ile bilgi alışverişinde bulunan heyet daha sonra valilikten ayrıldılar.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet Valilikten sonra, Diyarbakır Emniyet Müdürü Hüseyin Taşdan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Diyarbakır Emniyet Müdürü Hüseyin Taşdan, Ümit Özdağ ve beraberindeki heyete bilgi verdi. Taşdan: "Şimdiye kadar 286 teröristin ele geçirildiğini ve bugün teröristlerin gömerek sakladığı cesetlere yönelik yeni çalışmaların başlatıldığını" söyledi. Heyet, teröristlerin döşediği mayınların temizliği ve terörle mücadele ile ilgili bilgi aldı.

Gün içerisinde oldukça yoğun programa sahip olan heyetin bir sonraki durağı Diyarbakır Polis Özel Harekat şubesi oldu. Polis Özel Harekat şubesinde ilgiyle karşılanan Özdağ ve beraberindeki heyet bilgi alışverişinde bulunarak PKK'nın baskın düzenlediği ve 3 şehit verdiğimiz Lice yakınlarındaki Mermer Karakolu'nu ziyaret etti. Ziyarette saldırının nasıl planlandığı ve yaralılar konusunda karakol komutanından bilgi alan heyet bölgeden ayrıldı.

Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet daha sonra Güneydoğu Korucular Konfederasyonu başkanı Seyithan Karadağ başta olmak üzere Şırnak, Cizre, Diyarbakır ve Mardin'den gelen korucuları ziyaret etti.

Burada korucular tarafından coşkuyla karşılanan Özdağ ve beraberindeki heyet daha sonra askeri hastaneyi ziyaret ederek askeri hastane başhekimi ve yardımcısıyla görüştükten sonra, yaralılara moral ziyaretinde bulundu.

Buradan da Sur ilçesindeki esnafla görüşen ve bütün esnafla tek tek tokalaşan Ümit Özdağ’a Diyarbakırlı bir vatandaş: “Sizi sürekli takip ediyorum. Kurtar bizi Ümit Özdağ” dedi. Ümit Özdağ da bu çağrıya kayıtsız kalmayacağını ve elinden geleni yapacağını söyledi.

Halkla selamlaşarak Sur ilçesinde gezen MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve beraberindeki heyet son olarak da Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü dört ayaklı minare bölgesi başta olmak üzere çatışma bölgelerinde incelemelerde bulundu...

Editör: TE Bilişim