Sadece ülkücü hareketin değil sol cenahın da yakından tanıdığı Ünal Osmanağaoğlu, 30 Haziran’ da kalp rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü Çağlayan Florence Nightingale Hastanesi’ nde 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Avukatı, Osmanağaoğlu’ nun 8 ay önce kalp kapakçıklarındaki rahatsızlık nedeniyle ameliyat olduğunu, vefat etmeseydi ikinci ameliyatı olacağını duyurdu. Osmanağaoğlu, 1 Temmuz Salı günü Fatih Camii’ nde kılınan cenaze namazından sonra Eyüp Sultan Mezarlığı’ na defnedildi. Cenazeye yardımcılarıyla birlikte MHP genel başkanı, milletvekilleri, MHP yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Buraya kadar her şey normal: 1978’ de 7 TİP’ li öğrenciyle DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’ in öldürülmesine adı karışan Taşmedreseli; 1980’ den itibaren 19 sene firarî yaşamış, 1999’ da yakalanarak cezaevine konmuş, 7 kez idama mahkûm olmuş, idam cezasının kaldırılmasıyla en az 25 sene hapiste kalması şartıyla cezası ömür boyu hapse çevrilmiş, 2007’ de hakkında verilen kararla toplam 40 sene hapis yatması kesinleşmiş, 3. Yargı Paketi’ yle 2012’ de tahliye edilmişti. Böyle bir hayat yaşayan insanın kalp ya da başka rahatsızlıktan vefat etmesi gayet olağan gibi görünebilir. 

Parçaları bir araya getirelim: 

Hatırlayacağınız üzere 26 Ocak Pazar günü öğle saatlerinde Esenyurt’ ta MHP Seçim İrtibat Bürosu’ nun açılışında partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar’ ın da bulunduğu esnada karşıt görüşlü bir grupla partililer arasında çıkan tartışmada silahların çekilmesi üzerine 7 kişi yaralanmış, Esenyurt Devlet Hastanesi’ nde yapılan müdahalelere rağmen MHP Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız hayatını kaybetmişti.

Gezi Parkı’ yla başlayıp milletvekili istifalarına kadar giden yaklaşık 10 aylık süreçte birilerinin koltuğu çok sallandı. 30 Mart yerel seçimlerinin İstanbul’ da AKP-CHP arasında geçeceği muhakkaktı. Diğer partilerin adaylarının zayıf ve MHP’ nin İstanbul adayının tanınmıyor olmasından dolayı milliyetçi tabanının Sarıgül’ ü destekleme ihtimali kulislerde dolaşıyordu. Tüm parçaları bir araya getirdiğimizde AKP’ nin İstanbul saltanatının yıkılması MHP oylarına bağlıydı!

Sarıgül, sağ ve sol seçmenden oy alabilecek karizmaya sahip; milliyetçi camiayı da etkileyip oy devşirebilirdi. O yüzden İstanbul’ da yerel seçimin şifrelerini okuyabilen gizli güçler, MHP oylarının dağılmaması için karanlık bir oyun hazırladılar. Teşkilatı kanlı bir olayla birbirine kenetleyip MHP oylarının Sarıgül’ e kayması engellenecekti. Kurban, Cengiz Akyıldız oldu.

Şimdi ben de soruyorum: 

1-) 1 Temmuz akşamı çatı adaydan desteğini çektiğini basın açıklamasıyla duyuran DYP hariç 5 muhalefet partisi (CHP, MHP, DSP, BTP, DP) Çankaya için çatı adayda karar kılmışken Ünal Osmanağaoğlu’ nun ölmesi tesadüf müdür?

2-) Osmanağaoğlu, yaklaşık 3 ayda vücûda getirilen millî cepheyi bölmek için öldürülmüş olabilir mi?

3-) Ülkücü camianın çok sevdiği bir ismin vefatına kurmay ve milletvekilleriyle birlikte katılacağı kesin olan Bahçeli’ nin bu tutumunun CHP-DSP seçmeninin çatı adayda tercihlerini olumsuz yönde etkileyeceğini birileri hesap etmiş olabilir mi?

4-) Her seçimden önce tanınmış bir ülkücünün ölmesi ya da öldürülmesi tesadüf müdür?

Soruların hepsi cevaplanmalı; bu kadar olayın tesadüf olduğunu söylemek, bence saflıktır. Ünal Osmanağaoğlu’ nun tedavi gördüğü kattaki temizlik görevlisine kadar herkesin ifadesine başvurulmalı. 36 yıldır birilerinin hedefinde olan Osmanağaoğlu’ nun geçirdiğimiz süreçte vefat etmesi çok manidar...

Küresel güçler, diyoruz; sermaye, diyoruz, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, BOP, Yeni Türkiye, diyoruz ancak başkanlık sistemine giden ülkemizde parçaları bir araya getiremiyoruz! Seçimlere 39 gün var. Türk siyaseti daha çok olaya gebe gibi görünüyor. Demokrasi kazansın, diyor; Ünal Osmanağaoğlu’ na Allah’ tan rahmet diliyorum. 

Yazar notu: Benzer yazım, CENGİZ AKYILDIZ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ? başlığını taşımaktadır. Habererk’ teki köşemden okuyabilirsiniz. Dikkatinize sunar, ilginize teşekkür ederim. (Yazının linki: http://www.habererk.com/yazi/477/cengiz-akyildiz-neden-olduruldu#.VFvsFDSsV1Y)

Yücel ÖNDER