Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine TBMM'de açlık grevine başlama kararı alındığını açıkladı.

HDP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemelerinin Anayasa Mahkemesi kararını yok sayarak tutuklu BDP-Blok vekilleri İbrahim Ayhan, Gülser Yıldırım, Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye taleplerini reddetmesi karşısında, Eşbaşkanlarımız Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, vekillerimiz Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel, 17 Aralık 2013 Salı gününden itibaren TBMM'de açlık grevine başlayacaklar."

YARIN AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ

Sabahat Tuncel: "Mahkemenin kararını protesto etmek içinaçlık grevine başlayacağız. Bu karar kabul edilebilir bir karar değil. Buna dikkat çekmek için bu kararı aldık. Türkiye'de hukukta hep ayrımcılık uygulanıyor. Eşitlik ilkesi dikkate alınmıyor. Biz de Halkların Demokratik Partisi olarak parlamentoda açlık grevine başlıyoruz."

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEK İÇİN YAPACAĞIZ

"Türkiye kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Ne kadar süreceğini bilemiyoruz, tahliye kararına kadar sürer mi bunu yarın yapacağımız açıklamada belirteceğiz. Anayasal mahkemesi Balbay'ın bireysel başvuru hakkını değerlendirdi, bu değerlendirme bütün hepsi için emsal karar olmalıydı. Diyarbakır ne yazık ki buna aksi karar verdi. Bu ayrımcılığa dikkat çekmek için yapıyoruz."

HDP'Lİ SIRRI SÜREYYA'NIN GÖBEĞİ!

HDP'nin aldığı bu karar özellikle sosyal medyada ti'ye alındı...

Sırrı Süreyya Önder'in TBMM kürsüsünde karnını göstermesini hatırlatan Sosyal medya kullanıcıları "Sırrı zayıflamak için bahaneyi buldu" yorumunu yaptılar:

Editör: TE Bilişim