Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Kayseri’de, uydu kanalı '38 Kent TV’de 2019’da yapılacak  Başkanlık seçimleri ile ilgili açıklamalar yaparken partisinin adayını açıkladı.

“ERDOĞAN YÜZDE 37’NİN OYU İLE CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİ”
Türkiye’de sistemin değiştiğini ifade eden Gültekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son seçimde Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne kadar oy alarak seçildiğini sordu. Gültekin, şöyle dedi:
"Seçime katılan seçmen; yüzde 73 idi. Yani seçime katılanlarının yüzde 52’sinin oyunu alarak seçildi. Yani yüzde 37’nin oyunu alarak seçildi. Önümüzdeki seçimde artık 20 milletvekilinin imzasına da gerek yok. Bunun olması da şart değil. 100 bin imza topladınız mı aday olabiliyorsunuz. Dolayısıyla Vatan Partisi kendi adayı ile seçime katılacaktır. Çünkü seçilecek kişi hükümeti kuracak kişi olacak. Eğer parti olarak varsanız, mücadele ediyorsanız, hedefiniz iktidar olmalıdır. İktidar olma hedefiniz yoksa niye parti kurdunuz? Gidin evinizde oturun. Şimdi birileri öyle diyor. ‘Ben aday değilim, partiler üstü aday bulalım’ Seçilecek kişi hükümet kuracak. Seçilecek kişi süs olsun diye bir yere oturtulmayacak. Onun için Vatan Partisi kendi adayıyla yani o 100 bin imzayı toplayacak, kendi adayıyla seçime katılacak. İkinci, tura kalan 2 adaydan biri olmanın da mücadelesini verecek.” 

Türkiye'de  2019’daki Başkanlık seçimlerinin ilk turunun çok adaylı olması gerektiğini savunan Gültekin, “Mümkün olduğu kadar çok aday çıksın” önerisinde bulunurken, çok sayıda aday çıkması halinde seçime katılma oranının da yüksek olacağını savundu. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, şunları söyledi:
“Yani seçime katılım yüzde 85-90 olsun. O durumda hiç kimse birinci turda seçilemez. 2’inci turada en çok oyu alan 2 aday katılır ve onu da o zaman değerlendiririz. Erdoğan’ın birinci turda seçilmesini önlemenin tek yoludur. Tek yolu çok aday olması. Eğer CHP geçen seçimde Emine Ülker Tarhan’ın aday olmasını, disiplin tehdidi ile önlemeseydi, Emine Ülker Tarhan seçime katılsaydı, Erdoğan birinci turda seçilmeyecekti. İkinci turda da Ekmeleddin’in olmayacağı yüzde milyondu. Çünkü hiçbir CHP’li Ekmeleddin’e benim adayım demedi. Aslında bütün milletin birleşebileceği bir aday çıkmış olacaktı. Emine hanım ne kadar buna uygundu ayrı mesele ama Ekmeleddin beyden 10 bin kez uygun olduğu açıktı. Çok farklı bir sonuç elde edilebilirdi. CHP engelledi. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu el birliği ile Erdoğan’ın birinci turda seçilmesini sağladılar. Şimdiyse aynı tuzağa düşmemek için ilk turda bütün partiler, herkes kendi adayını çıkarsın ve yüzde 90 olsun seçime katılım. O birinci turda da her aday çıksın kendisini anlatsın. Bizim adayımız Doğu Perinçek olacak. Erdoğan’ın hakkından Doğu Perinçek gelir. Bilgi birikimi ile tecrübesiyle, yetenekleriyle, 50 yıllık geçmişiyle tek bir lekesi olmayan, siyasetçiyle bütün ömrünü bu ülkeye ve millete harcamış  siyasetçi örneği. Dolayısıyla ikinci tura kalacak 2 adaydan biri olmasının mücadelesini vereceğiz ve bu konuda da iddialıyız”

Kaynak: dha