‘Türkiye’de adalet yok’

02 Aralık 2013 Pazartesi 09:52 ∑ 321

 

Prof. Dr. Abdürrahim Karslı’nın liderliğini yaptığı Milletimizin Sesi Hareketi basın toplantısı ile tanıtıldı. İlk toplantısını ilimizde düzenleyen Karslı verdiği konferansla partileşme süreci Türkiye’nin güncel meselelerini değerlendirdi. Karslı, “Türkiye’de adalet yok” dedi.

 

Milletimizin Sesi Hareketi, sesini ilk olarak ilimizden duyurdu. Yerel seçimlerin ardından partileşme sürecine gidilecek olan hareketin lideri Prof. Dr. Abdürrahim Karslı Elmas Otel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, MHP’li Eski Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Ziya Gökalp, Eski Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Milletimizin Sesi Hareketi’nin Adapazarı temsilcileri Baki Karabıçak Şenol Uğurlu, Hamit İltaş, Emin Yeyinli, ANAP Eski Milletvekili Mustafa Nazikoğlu ve basın mensupları katıldı. Karslı, toplantıda partileşme süreci ile ilgili bilgi veren basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
ORTAK DERTLER 
Basın toplantısının ardından Karslı, vatandaşlara yönelik bir konferans verdi. Türkiye’nin Güncel Meseleleri konulu konferans öncesi ‘Milletimizin Sesi Hareketi’ mensuplarından Şenol Uğurlu, faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Uğurlu, “Hareketimiz artık teşkilatlanma sürecini tamamlamış ve partileşme sürecine girmiştir. Türk milletinin önüne konferanslarla ve toplantılarla çıkmaya devam eden hareketimiz bugün siz değerli Adapazarılılara kendini ifade etmek için karşınızdadır Türkiye kötü yönetiliyor. Ortak dertleri olan insanlar ortak çözümlerde birleşerek bu kötü gidişe dur demek zorundadır” diye konuştu. 
ADALETSİZLİK 
Uğurlu’dan sonra kürsüye çıkan Milletimizin Sesi Hareketi Lideri Prof. Dr. Abdürrahim Karslı, neden böyle bir yola çıktıklarını anlattı. “Bu hareket ihtiyaçtan doğmuştur” şeklinde konuşan Karslı, “İktidar partisinde yer alanların da bize gelmesi gerekir. Vatanının, milletini seven milliyetçilerin de aramızda olması gerekir” dedi. Karslı, ülkenin en önemli probleminin hukuk eksikliği olduğunu kaydederek adalet konusuna vurgu yaptı. Ülke gündeminin belirlenmesinde insanlarımızın sahip olduğu ilke ve değerlerin önemli yere sahip olduğunu belirten Karslı, “Türkiye’nin en önemli gündemi adaletsizliktir” biçiminde konuştu. 
ELEŞTİRİ 
“Onlar gibi düşünen bir camia değilseniz bunun bedelini ödersiniz” ifadelerini kullanan Karslı, “Şu an yaşadığımız sistemde ya onlar gibi düşüneceksiniz. Ya da sürüneceksiniz” dedi. Ayrıca ülkede birçok alanda olduğu gibi eğitim ve ticarette de adaletin olmadığına dikkat çeken Karslı, “Türkiye’de adalet bir kişinin ağzına bakıyor. Bence böyle bir inanç ve hukuk olamaz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim