Türkiye'yi içinde bulunduğu cendereden İYİ Partinin çıkaracağını söyleyen Onur Aydın, "Vatan kurtarmak yorgunların işi değildir. Laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye’yi inşa edeceğiz" dedi.

Meral Akşener'ın liderliğindeki İYİ Parti'ye katılan yönetmen Onur Aydın neden siyasete girdiğini anlattı.

İşte o röportaj;

37 yaşında, hayatını sanata adamış biri neden siyaset yapmaya karar verdi?

Ülkemiz tarihin gördüğü en büyük iç tehditle karşı karşıya Başta FETÖ belası ve onun işbirlikçileri olmak üzere toplumun ve devletin her kademesine dinamit koyulduğunu görüyorum. Buna bir dış tehditler eklenmiş durumda. Hal böyleyken bir sanatçı ve aydın olarak, olan bitene seyirci kalamazdım.Bu ahval ve şerait altında elimi hatta başımı taşın altına koydum.

Solcu kimliğiniz sakınmadan söylüyorsunuz ama çoğunluğu sağ siyasetten oluşan bir partide siyasete gizdiniz? Neden İYİ Parti, neden Meral Akşener?

İYİ Parti, alışılagelmiş siyaset mekanizmalarını ve anlayışını yıkmak üzere yola çıktı. Sağcı, solcu demeden toplumun her kesiminden ve görüşten vatanını sevenler, ülkesi için bu araya geldi. İdeolojiler ve görüşler İYİ Parti'de alt kimliğe dönüştürüldü. Üst kimlik olarak vatanseverlik formasını üstümüze giydik. Böylesine zor zamanlar da herkesi kucaklayarak birleştirecek bir güce ihtiyaç vardır. Sayın Meral Akşener İYİ Parti'yle bu vizyonu ortaya koydu.

*Belki herkes bilmiyor ama 2007 yılında senaristliğini yaptığınız "Girdap" filmiyle aslında siz de bir FETÖ mağdurusunuz.

Fetullahçı yapının uluslararası istihbarat gruplarının kontrolünde, gençlerimizi devşirerek birer terör militanına dönüştürdüğünü anlatmıştık. Filmin yayınlanmasıyla birlikte saldırılar başlandı. Yandaş medya bizi Ergenekon'un sinema ayağı ilan etti. Film sinemalarda gösterimden kaldırıldı. Ciddi zararlar ettik. İYİ Parti, özellikle FETÖ konusunda son derece uzman kadrolarla dolu. Türkiye'yi bu beladan kesin olarak kurtaracak ve devletin yeniden milli olmasını sağlayacak yegane oluşum hiç şüphesiz İYİ Parti'dir. Türkiye'yi İçinde bulunduğu cendereden ancak biz çıkarabiliriz. Çünkü vatan kurtarmak yorgunların işi değildir.

Sözcü'ye yönelik algı operasyonunu nasıl değerlendirdiniz?

Ben FETÖ'nün devletin en önemli kurumlarından hala temizlenemediğine inanıyorum. Bugün yaşanan birçok gelişmede de kripto FETÖ'cülerin rol aldığına inanıyorum. Burak Akbay, Atatürkçü kimliği her zaman açık olan, insanlar Fetullah Gülen'e "Hocaefendi" diye methiyeler dizerken, gazetesinde FETÖ'ye yönelik manşetler atan bir isım. Maalesef yeni mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti iktidarın da yaşanacak en önemli gelişme, bağımsız ve tarafsız yargının yeniden tesisi olacak.

Berkin’e selam yolladığım için bedel ödedim, pişman değilim.

"Yağmur Kıyamet Çiçeği" filminizle Adana Altın Koza Film Festivalinde odül alırken Berkin Elvana selam göndererek gündeme gelmiştiniz. Geriye dönüp baktığınızda ne düşünüyorsunuz?

Hayatımda iyi ki dediğim anılarımdan biridir. Çok sancısını çektim, çok bedelini ödedim ama o selamı madalya olarak göğsümde taşıdım, taşımaya da devam ediyorum. Berkin'i hiç tanımıyorum ama o günler de aynı İsyanı birlikte dillendiriyorduk. Küçücük bir çocuğun ölümü kişinin yüreğini kanatmıyorsa ve buna ses çıkarmıyorsa, bence o kişi vicdanını sorgulamalıdır. Bu ülkenin her çocuğu benim kardeşimdir, canımdır. Her birine "ama'sız sahip çıkarım. Berkin sadece semboldür.

Bu söyleminiz partide sıkıntı yarattı mı?

İYİ Parti ortak vicdanın sesidir. Ülkemizdeki haksızlığa, hukuksuzluğa "Yeter' diyenlerin birleştiği yerdir. Arkadaşlarımdan her zaman destek gördüm.

'Kutup yıldızım Atatürk'

Rol model aldığınız biri var mı peki?

Elbette hayatımda özel anlamlar taşıyan ve dünyama yön verenler oldu ama mevcut koşullarda tek rol model üzerinde yol haritası çizdiğimi söyleyebilirim. Bağımsızlığımızın ve birliğimizin sembolü Mustafa Kemal Atatürk Dün olduğu gibi bugün de kutup yıldızımız odur.

Siyasetle birlikte sanat hayatınızı noktalamıyorsunuz değil mi?

Asla, Kültür ve sanat bu ülkenin dinamiğidir. Kişiler ve kurumlar içinse vizyondur. Kaliteli ve nesillere bırakılacak nitelikte eser üretmenin çok önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Uzun yıllardır televizyon ve sinema sektöründe çalışıyorum. Çok sayıda projede görevler aldım. Senaryolar yazdım, yönetmenlik yaptım. Bu arada bir roman yayınladım. Bir de çok bilinmeyen müzisyen tarafım var. Bunların hepsi aynen devam edecek. Şu anda üzerinde çalıştığım senaryolarım ve bir kitap var. Eğer bir erken seçimle karşı karşıya kalmazsak bir sinema filmi projemi hayata geçirmek istiyorum.

Editör: TE Bilişim