Akşener’e verdiği destekten sonra görevden alınan MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, Bahçeli’ye tepki gösterdi. Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında Bahçeli’ye kongreyi topla çağrısı yaparken “İnsanlara daha fazla zulmetmeyin” dedi.

MHP’nin en güçlü teşkilatlarından biri olarak bilinen Bursa İl Teşkilatı, Genel Başkan adayı Meral Akşener’i desteklediklerini açıkladıktan sonra genel merkez tarafından görevden alınmıştı. Yılmaz, yaptığı basın açıklamasıyla genel merkeze çok sert tepki gösterdi.

İşte Bursa’nın son seçilmiş İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

HARAM SALTANATI YIKILACAK

MHP’deki muhtemel bir değişimle haram saltanatının yıkılacağını ve hesap sorma günlerinin yaklaştığını anlayan saray sakinleri büyük bir korkuyla, geçici görevle atanan hâkim eliyle, ısmarlama bir kararla kurultayımızın sonuçlarına müdahil olunmuş ve alınan tedbir kararı ile yok sayılmak istenmiştir.

“ÜLKÜCÜLERİN ÖNÜNE SANDIĞI GETİRİN”

Tüzük kurultayının yapıldığı salonun şehir dışında olduğunu bahane ederek kongreden kaçmaya çalışanlara sesleniyorum; eğer samimi  iseniz, korkmuyorsanız, daha önce oylarıyla sizi seçen ve o koltuklara oturtan ülkücü delegelere inanıyor ve güveniyorsanız; dilediğiniz yere sandığı kurarak kurultayı toplayabilirsiniz. Salonlarda kongre yapmaya cesaretiniz yok ise genel merkez binasının dilediğiniz yerinde kongre yapmaya hazırız.

 ”HODRİ MEYDAN“ diyoruz.

Ey mahkeme koridorlarından ve başka başka mahfillerden medet uman koltuk meraklıları; daha fazla inat etmeyin, şu bayram arefesinde dava arkadaşı olduğunu iddia ettiğiniz insanlara zulmetmeyin. Yüzünüzü ülkücülere dönün, gözlerinin içine bakın ve gereğini yapın.

MİNDERDEN KAÇMAYIN

 Kendinize güveniyorsanız, yüreğiniz yetiyorsa, mazeret üretmeyin. Sudan sebeplerle mızıkçılık yaparak uluorta verdiğiniz sözlerden çark etmeyin. Korsan yargı kararlarından medet umarak meşruiyet kazanmaya çalışmayın. Boşuna direnmeyin. Sandığı ülküdaşlarımızın önüne koyun ve teraziye çıkın. Gelin er meydanına "el mi yaman bey mi yaman?" görelim. Geçmişte birbirlerine canını emanet etmiş kutlu bir davanın neferi olan cefakâr ülkücü delegelerin vereceği karara hepimiz saygı duyarak yolumuza devam edelim.

“BU KURULTAY MUHAKKAK YAPILACAKTIR”

Saray sakinlerine ve Saray'dan medet umanlara şu gerçeği hatırlatmak istiyoruz; Bu kurultaydan kaçamayacaksınız. Şunu bilin ki  Türk siyasi tarihinde eşi benzere görülmemiş asrın demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz, asla pes etmeyeceğiz. Milletimizin çektiği sıkıntıların son bulması ve güzel günler görmek için MHP’yi iktidara taşımaya kararlıyız.

 

Editör: TE Bilişim