Ülkemiz dünya ile birlikte yeni bir döneme giriyor ve doğal olarak gerek devlet politikalarımız gerekse devlet politikalarımıza paralel olarak siyasal hareketlenmede önemli değişikliklerin arayışını gözlemliyoruz.

2020 yılının başlarında dünyayı etkisi altına alan yoğun insan ölümlerine, insanların sosyal ve ekonomik alanlarının kısıtlanmasına sebep olan Covid-19 virüs salgınının dünyada ve ülkemizde etkileri tabiî ki olacaktı olmaya da başladı.

Covid-19 ilk kurban siyasetçisini ABD’de aldı Trump başkanlık seçimini kaybetti.

Kısa süren kriz sonrası ABD’deki kuvvetler ayrılığındaki denge sonucu ABD devlet yapılanması içinde yolunu buldu ama ABD de uzun bir zamandan beri olmayan bir başkanın tek dönem başkanlığı, temsilciler meclisinde ve senatoda seçilen başkanın partisinin çoğunluk sağlaması görüldü.

Ve tabii bu olgunun dünyaya ve ülkemize yansımaları olacaktır.

ABD’de seçilen kadro BOP teorisini kuran ve ilk uygulayan kadro olduğundan BOP’ dan vazgeçmeyecekler aksine daha acımasız olarak Büyük Ortadoğu Projesinin uygulayıcıları olacaklardır.

Bu bağlamda sorumuz biz BOP eşbaşkanlığına devam edecek miyiz?

İşte belki de sorunun cevabı bu gün kuzey ırakta verilen bir resimde belki de görülebilir.

Milli savunma bakanımız Kuzey Irak’ta Barzani yönetimine resmi ziyaret yaptı.

Ziyarette görüşme yapılan salonda bizim milli savunma bakanımızın başının hemen üstünde bir büyükçe “Molla Mustafa Barzani”nin bir resmi görülüyor.

“Barzan” aşireti Kuzey Irak’ta geniş imkânları olan Yahudilerle yakın akraba aynı zamanda Naşibendi bir aşirettir.

Halen liderliğini Mesut Barzani yürütmektedir. Bakanımızın başının üstünde resmi görülen “Molla Mustafa Barzani” şimdiki aşiret lideri Mesut Barzani’nin babası ve aynı zamanda bölgede İsrail gizli örgütü MOSSAD ile çalışmış bir aşiret lideridir.

ABD, Kuzey Irakta Barzani’yi, Kuzey Suriye’de de PYD’yi müttefik olarak seçmiş, onlara siyasal, ekonomik ve askeri destek vermiş halen de desteğini sürdürmektedir.

Ülkemiz siyasetinde ABD ye göz kırpma, yeni açılım siyaseti “Barzani” üzerinden mi olacaktır?

Ülkemizde Barzani’ci yasal bir siyasi parti var adı Hüda-Par sayın cumhurbaşkanımız yakın bir zamanda Barzanici Hüda-Par partisinin genel başkanı ile Beştepe sarayında görüştü şimdide Barzani’nin kendisine milli savunma bakanımız gitti.

Yeni açılım sürecinin bir objesi de Barzani’nin bir Nakşibendi müridi olması hasebiyle din olabilir mi?

Marksist PKK -HDP ile birliktelik Kürt ve dindar Türk mahallelerinde pek olumlu karşılanmamıştı.

Cayın C. Başkanı bahsi geçen açılım dedikleri süreçte TV’de reylerinin yüzde 26’lara düştüğünü kendisi söylemişti, zaten de o süreçten o yüzden vazgeçmişlerdi.

Peki din sosuyla tatlandırılmış, perde arkası ABD’ye zeytin dalı uzatmak olan bir açılım süreci milliyetçi muhafazakâr Ak Parti ve MHP seçmeni tarafından nasıl karşılanır?

Topluma yavaş yavaş enjekte edilmeye çalışılan bir algı çalışması var gibi görülüyor.

Her şey biraz daha iktidarda kalabilmek için.