Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında cezavinde bulunan yabancı uyruklularla ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Saymaz, Adalet Bakanlığı'na koronavirüs izniyle sokağa salınan kaç yabancı suçlu olduğunu sordu.

Saymaz, "Sınırdışı edilecek yabancı suçluları bırakmışlar!" başlıklı yazısında, Türkiye'yi bekleyen güvenlik sorunu ve olabilecek asayiş olaylarına dikkat çekti. Yazısında, elinde bulunan Tekirdağ F ve T tipi cezaevinde kalan 803 yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluya ait listedekilerin bir kısmının Koronavirüs izni kapsamında salıverildiğini dile getiren Saymaz, cinayet, cinsel istismar, yağma, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı gibi suçlardan cezaevine giren, çoğunluğu Suriyeli ve Afgan kökenli sığınmacıların örtülü aftan yararlandıklarını hatırlattı.

Bu suçlularla ilgili Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Göç İdaresi'ne nasıl bir işlem yapılması gerektiğini sorduğunu anlatan Saymaz, infaz süresi biten yabancı uyruklu suçların sınır dışı edilmesi gerektiği yönünde cevap verilmesine rağmen Göç İdaresi'nin uyarısına uyulmadığını yazdı. 

Saymaz, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“İddiaya göre… 31 Temmuz itibariyle cezaevinde bulunanlar polise verilmeden salıverildi. Her an bir suça karışabilirler. Bu yabancılardan yalnızca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne başvuran olursa yakalanabiliyor. Diğerlerini ara ki bulasın!

Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancının tamamına yakını sokaklara karıştı. Diğer cezaevlerindeki yabancıların ne kadarı serbest bırakıldı, ne kadarı polise teslim edildi; bilinmiyor. Ancak onların da salıverdiği ileri sürülüyor.

Adalet Bakanlığı’na soruyorum:

803 yabancıdan kaçı gözetim merkezine alındı ya da sınır dışı edildi?

Türkiye çapında kaç yabancı suçlu, polise teslim edilmeksizin bırakıldı?

Bu suçları kendi ülkelerinde işleseler belki idam edilecek olan kaçaklar Türkiye’de hem affedildiler hem de sınır dışı edilmeleri gerekirken sokağa salıverildiler. Yarın terör eylemine kalkışmak dahil tekrar bir suç işlediklerinde bunun hesabını kim verecek?

Gazeteci Barış Pehlivan, 803 yabancının bile yararlandığı denetimli serbestlikten, hakkında açılmış bir dava gerekçe gösterilerek mahrum bırakıldı. Yazıları ve kitaplarından ötürü kendisinden intikam alınan Pehlivan, bugün beşinci kez cezaevine giriyor. Katillerden, tecavüzcülerden, uyuşturucu satıcılarından boşalan koğuşa Pehlivan yatırılıyor. Dün akşam arkadaşları olarak Pehlivan'a veda yemeğinde buluştuk. Zafer sofraları kuracağımız günler de gelecek elbet…"

Editör: Yadigar Hanım