Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır ve yardım skandallarıyla gündemden düşmeyen Kızılay için iktidar sessiz kalmayı tercih etmişti. Muhalefetin defalarca istifa etmesi çağrısında bulunduğu Kızılay Başkanı Kerem Kınık için muhalefeti destekleyen ilk ilk açıklama Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank, "Kızılay başkanının görevde kalması şahsene beri rahatsız ediyor" dedi.

Bakan Varant, Tv100'da Candaş Tolga Işık'ın "Az Önce Konuştum" prograamına katıldı. Seçim gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Varan, Kınık'ın görevde olmasından rahatsızlık duyduğunu vurguladı. Bakan Varank, canlı yayınlanan programda, şu ifadelere yer verdi:

"Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Çünkü kendisi çok yıprandı. Bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar. Ama biliyorsunuz Kızılay bir dernek statüsünde. Derneklerin bir genel kurulu var. Derneklerle ilgili nasıl işlemler uygulanacağı da zaten mevzuatta belli. Dolayısıyla Kızılay Başkanı şu anda görevine devam ediyor. Eğer oradan ayrılması gerekiyorsa bunun kararını kendisi vermesi lazım. İstifa edecekse istifa etmesi lazım.

Kamuoyunda şöyle bir algı var 'Niye görevden alınmıyor?' Bu resmi bir makam değil yani sizin atayıp aldığınız bir makam değil. Bir spor kulübü dernek statüsünde ise bu da bir dernek statüsünde. Bunun başkanıyla ilgili kararı genel kurulları verir. Orada da genel kurullarının o inisiyatifi alması gerekir. Ben bu süreci yönetmesinden rahatsızım. En başta ilmi siyaset bilmediği ortaya çıkmış oldu."

Editör: Yadigar Hanım