İYİ PARTİ’ye olan ilgimiz partinin tabanında daha çok sayıda olduklarına inandığımız samimi “ülküdaşlarımızın” bulunması sebebiyledir.

Henüz siyasi kimliğini ve parselini netleştirmemiş, Türkiye’nin sistem değişikliği savrulmasında, diğer siyasi partilerden memnun olmayan seçmenin ilgisini çekerek, “katalizatör” bir parti olarak, “ülkücülerin” parti kurma ve teşkilatlandırma enerjisi ile siyasi hayatımızda mevzilenmiştir.

Milliyetçiliği ve milliyetçilik açısından yönetim kadrosu, “ülkücü özgül ağırlık” açısından tenkit edilse de her görüşten seçmene açık olması, siyasi taktik açısından partililer tarafından kabul görmekte ve doğru bulunmaktadır.

Parti tabanın yerel teşkilatlarında görev alan kadroların siyasi ağırlığının ve seçmen kabulü açısından tercihinin “Genel Başkanın siyasi ağırlığından” daha fazla olduğu politik hayatımızda ki ilk ve tek partidir.

Ve bu partinin kurulmasında ki en büyük stratejik ve taktik destek Sn.Bahçeli tarafından verilmiştir.

Bu partinin kurulmasının en büyük sebebi SN.Bahçeli’dir.

Şimdi, İYİ PARTİ’nin kongre öncesi Sn.Bahçeli’nin gözünde ki “İP”, nasıl aniden “İYİ PARTİ “ oluverdi diyeceksiniz?

Henüz, MHP’den 17 yıldır sürekli ihraç ettiği ve kaydını sildiği binlerce; o günden bugüne kadar hiçbir siyasi partiye ve oluşuma dahil olmamış, dışarıda sabırla “MHP’nin gerçek kimliğine” dönmesini bekleyen “ÜLKÜCÜLERE” değil de; kovarken hakaret ettiği, aşağıladığı İYİ PARTİ’deki “ülkücülere” dönün çağrısı yapıyor?

İlginç değil mi?

İYİ PARTİ içerisinden “iyi” istihbarat aldığı anlaşılıyor.

Çarşaf listeyi önceden duymuş olmalı.

Çarşaf liste iki yanı keskin bir bıçaktır.En güçlüler birbirini çizer, budar, aradan yönetilebilir zayıf siyasi kimlikler sıyrılır listeye girer.

“İYİ PARTİ’nin” yakın gelecekte kurulacak “BABACAN’nın” partisi ile CHP’nin ve HDP’nin birlikte saf tutarak, sistem değişikliği ile AKP’nin siyasi hayatının sonlanması adımlarının atılacağını da biliyor demek ki.

İYİ PARTİ’nin de bu safta sorunsuz yer alması için, “sivri, uyumsuz ve sorun çıkarma ihtimali” olan bazı “Ülkücülerin” tasfiye olacağından da ister tahmin, ister bilgisi var deyin, farkında bence.

Peki ne yapmak istiyor bu “ hem gelin hem de gelmeyin” çağrısı ile?

İYİ PARTİ’den tasfiye olacak “Ülkücülere” yeni adresi gösteriyor aslında.

Nasıl olsa MHP kimliğinden ayrılıp bir parti kurdunuz ve başka partide bulunma alışkanlığı edinip yer aldınız.

İP’i kopardınız.

Dişinize kan deydi.

Ha İYİ PARTİ ha ALİ BABACAN’nın Partisi?!..

Ne fark eder ?!..

Şaşırtıcı bir yaklaşım değil mi?

Biraz bekleyin !..

Çok yakında çok köklü siyasi savrulmalar olacak.

Eğer siyasi karşıtlığınızı sadece SN.ERDOĞAN, AKP ve MHP yönetimi üzerine kurarsanız ve bu yolda iddialı sert muhalif bir çizginin sahibi iseniz, bu öncelikleriniz sizi “fikri” karşıtlarınızın da olacağı bir safa itebilir ve bakarsınız siyasi ittifaklar halinde birleşivermişiniz!..

Ha Meral Akşener’in İYİ PARTİSİ, ha Ali Babacanın “Yonca Partisi” ne fark eder?

Tek hedef ERDOĞANDAN kurtulma, AKP’yi dağıtma ve Parlamenter sisteme dönüş hedefi için çizilirse savrulunacak yer belli.

Daha önce yazmıştım.Ali Babacan’nın parti kurmasının önünü kesecek en önemli siyasi potansiyel güç, sadece Sn.Bahçeli’nin elindedir.

Üye kayıtlarını açar.

Mahkumlar için istediği affı önce MHP’den ihraç edilen ve kaydı silinen “ülkücüler” için çıkarır.

Tüm “ülkücüleri” MHP bayrağı altına çağırır.

İl ve ilçe kongrelerini geniş katılımlar ile genel merkez müdahalesi olmadan gerçekleştirir.

Türkiye'nin gündemine ve geleceğine ışık olacak ve en az 4 gün sürecek olağan üstü kongre kararı alır.

Kurultay kararlarından biriside “İYİ PARTİ” ve “BBP” başta olmak üzere diğer “milliyetçi-merkez” partileri ile birleşme çalışmalarını yapacak “heyeti” genel kurul oyu ile görevlendirmek ve yetkilendirmek olur.

Sonuçta MHP, “merkez-milliyetçi” parti konumunu, geniş halk desteğini kazanarak Türkiye'nin yeni ümidi haline gelir.

Bunları yapar mı?

Yapmaz daha doğrusu yapamaz ise ....

Dağıtmaya, gidenleri geri gelmesi mümkün olmayan noktaya itmeye ve mevcut hali ısrarla korumaya devam ederse ne anlam vermek gerekir?

İYİ PARTİDEN sonra, hoş geldin ALİ BABACAN !..

Sana da teşkilat kurdurup lokomotif olacak saha tecrübeli “ülkücülerden” yeterli miktarda transferin gelmesi için elimden geleni yapacağım, merak etme !..

İster “İYİ PARTİ’den, ister MHP’ye ısrarla almayıp dışarıda tutuklarımdan ve istersen mevcut MHP kadrolarından transfer ortamını hazırlayacağımdan emin ol…

Sizce bu kararı tek başına mı alıyor?

Yine “vasat akıllı devletin” zaman kazanmak için, neticesi itibarı ile Türk Milleti tarafından ödenecek maliyeti yüksek olan yeni bir tercihi ile mi yüz yüzeyiz.?

Fazla sürmez 1- 2 aya anlarız.

Bu vesile ile İYİ PARTİ’nin kongresinin önce partilerine sonra milletimize hayırlar getirmesini dilerim.