Ama ne yazık ki bazılarında tık yok.

Tık bir yana dursun,devlet töreni ile ,bayraklarla donanmış kamyonlar,her yerde başlık başlık haberler,"Kamyonlar Konya'dan İstanbul'a ulaştı.."

Sonra da sosyal medyada yapılan bu paylaşım tepki topladı konulu haberler..

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın twitter hesabından gururla paylaşılan video 4 binin üzerinde alıntılanıp, milletin mizahına ve tepkisine sebep oldu.

Neymiş efendim, “İhtiyaç sahiplerine bedelsiz dağıtılacakmış”

Yahu son yıllarda en çok konuşulan konuların arasında nasıl da yerini aldı soğan ve patates ikilisi, hatta son üç yıldır ise birçok gündem konusunun önüne bile geçmeyi başardı.

2019 başlarında artan patates ve soğan fiyatlarını, köylünün stokçulukla suçlanmasını, depolara yapılan baskınlar konuşuldu.

Yaşanan bu durumu tiye alan kimi insanlar “Eve iki kilo patates aldım, hırsız girecek diye aklım çıkıyor” ya da “Evlenen genç çiftlere beşi bir yerde taktım” diyerek ipe dizdiği beş soğanı paylaştıkları pek çok fotoğrafla iktidarın tarım politikalarının içine düştüğü durumun vahametini gözler önüne sermişti.

Çareyi ithalatta bulan AKP iktidarı, ithal ettiği patates ve soğanı tanzim satış noktalarında satmıştı.

2020’nin başlarında ise “Geçen yıl patates soğan yetmedi, fiyatı arttı ve tarım politikalarımız sorgulandı” diye düşünen iktidar bu sefer de yurt dışına satışları durdurdu ve ihracat yasağı getirdi.

İhracat yasağı nedeniyle satamadığı soğanı, patatesi deposunda çürüyen çiftçiler başta Çorum ve Niğde olmak üzere pek çok şehirde protestolar yaparak ihracatın önünün açılmasını istediler.

Bu yıl ise ocak ayının ilk haftasında 1 liraya mal ettiği patatesi 40-50 kuruşa, soğanı 70 kuruşa satan Niğdeli köylülerin “Ürünün yüzde 20’si çürüdü perişan olduk, battık kardeşim” dedikleri isyanları konuşuldu.

Geçtiğimiz hafta ise Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin, çiftçinin elinde kalan tonlarca soğan ve patatesi satın alacağını duyurdu ve Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını duyurdu.

Geldiğimiz son noktanın farkında mısınız bilmiyorum ama milletimizin ne yazık ki soğan ve patatese neden muhtaç edildiği kimsenin umurunda bile değil.

Oysa ki Mars' a gitme hayallerimiz varken ne ara 1 çuval soğan ve patatese muhtaç olduk ki?

Haa doğru ya ekonomi uçuyordu, dünya bizi kıskanıyordu.

Eh ne diyelim o zaman kutlu olsun soğan ve patates haftası, ha bu arada bir de sıvı yağ durumu ile de ilgilenilse fena olmaz, malum özellikle de patates yağ olmadan bir işe yaramıyor ne yazık ki.