ABD'de Yetkililer ülkenin birçok yerindeki aşırı soğuk ve dondurucu hava koşulların etkilerini değerlendirdikçe, yetkililerden ve haberlerden gelen ölüm  sayının artması bekleniyor. 
Devlet yetkilileri, polis departmanları, adli tabipler ve haber kuruluşlarından gelen raporlara göre, bir haftadan fazla süren dondurucu kış fırtınaları ve şiddetli soğukların ardından ABD genelinde en az 72 kişi havayla ilgili nedenlerden öldü.

Yetkililer şiddetli soğuktan, donmuş yollardan ve sert rüzgarlardan dolayı ölenlerin sayısını belirlemeye çalışırken, özellikle de ülkenin uzun süreli derin donma nöbetlerine alışık olmayan kısımlarında bu sayının artması bekleniyor.

Pazartesi günü Tennessee'de bir adam, bir işyerinin çatısındaki karı temizlerken çatı penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Salı günü Pensilvanya'da aynı aileden beş kadın, ayrı bir kaza sonrasında karlı bir otoyolda bir araya geldikten birkaç dakika sonra traktör römorkuyla çarpışarak hayatını kaybetti. Çarşamba günü Oregon'da rüzgar ve buz nedeniyle zayıflayan bir ağaç dalı, iki yetişkin ve bir gencin ölümüne neden olan canlı bir elektrik hattını devre dışı bıraktı.

Afganistan'da Sel Felaketi: 344 Ölü ve Bin 600 Yaralı Afganistan'da Sel Felaketi: 344 Ölü ve Bin 600 Yaralı

Tennessee özellikle yüksek sayıda ölümle karşılaştı. Eyalet sağlık yetkililerine göre, orada en az 27 kişinin hipotermi, düşme ve trafik kazaları gibi hava şartlarına bağlı nedenlerden öldüğü görülüyor. Oregon'da ise elektrik hattı nedeniyle ölen üç kişi de dahil olmak üzere en az 11 kişinin hava şartlarından kaynaklanan nedenlerden öldüğü bildirildi. Soğuk dönemde en az beş kişinin öldüğü Kentucky gibi her iki eyalet de geçen hafta olağanüstü hal ilan etti.

Editör: Habererk Com