AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in doktor olan kızı Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir'in ülkeyi terk ettiği ortaya çıktı. Haberi Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında açıkladı.

Barış Pehlivan, “Türkeş’in kızı da ülkeyi terk etti” başlıklı yazısında “Ve... Meğer, 'giderse gitsin' dediği o doktorlara Erdoğan’ın yakınındaki bir ismin kızı da dahil olmuş. AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in kızından bahsediyorum... Evet, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in torununu anlatıyorum... Uzun bir adı var: Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir.  Kendisi son olarak Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevindeydi. Uzmanlık alanı nörolojiydi. Öğrendim ki geçen yıl ülkeyi terk etmiş. Ailesiyle İngiltere’ye yerleşmiş” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, Türkeş’in kızının Londra’nın doğusundaki Royal London Hospital adlı bir hastanede çalıştığını da açıkladı.

Konuya ilişkin Tuğrul Türkeş’i de aradığını belirten Barış Pehlivan, yazısında o görüşmeyi şöyle aktardı:

“Kendisi aynen şu yanıtı verdi: ‘Tek kelime bile etmem. Yorum yok!’”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki şartlar yüzünden yurt dışına giden doktorlar için “Açık konuşuyorum, varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz.” sözlerini de hatırlatan Pehlivan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İşin çarpıcı başka bir yönü de var... Türkiye’de kanser cerrahı olup prosedürlerin tamamlanmasını beklerken Avrupa restoranlarında bulaşık yıkayan, marketlerde kasiyerlik yapan doktorların varlığından bahsediyorlar."

Editör: Yadigar Hanım