Solar+Storage NX Fuarı Tüyap’ta Ziyarete Açıldı
Türkiye’nin tek güneş enerjisi ve enerji depolama fuarı: Solar+Storage NX, 31 Ağustos – 02 Eylül 2023 tarihleri arasında İstanbul’da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyarete açtı. Fuara özellikle orta Asya’dan kırgızistan organizasyonda Özbek ve rusların da çevre ülkelerin de katıldığı görüldü.

ka1


Sektör için 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratması beklenen fuarda Güneş Enerjisi Sistemleri, Enerji Depolama Teknolojileri, Mühendislik, Tedarik ve İnşaat, EPC Projeleri, Dijitalizasyon, Akıllı Enerji Çözümleri ve E-Mobilite ürün grupları sergilendi.

kab2

 Türkiye Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği GENSED ve Solis Fuarcılık tarafından düzenlenen Fuar kapsamında ayrıca 31 Ağustos- 1 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Tüyap Palace Hotel’de, Solis Renewable Hub tarafından küresel güneş enerjisi medyasının prestijli yayınlarından PV Magazine Group stratejik ortaklığı ve GENSED’in desteğiyle Solar+Storage Exclusive Forum düzenlendi.

is-3
2 gün süreli Forumda, dünya çapında uzmanlar, enerji depolama ve güneş enerjisi alanındaki en son teknolojik gelişmeleri ve fırsatları paylaşacak ve sektör için çok katma değerli network ortamı sunulacak. Yan sanayi ve teknoloji yatırımlarıyla birlikte EPDK’ya yapılan depolamalı RES ve GES başvuruları ile pazara 40-45 milyar dolarlık yatırım olarak yansıması öngörülen sektörün uluslararası buluşmasında katılımcılar fuara büyük ilgi gösterdi

Elvira BOROMBAEVA 
Kirgizistan Hidroelektrik Santraller Birligi Baskani

Kirgiz Cumhuriyeti Bakanlar Kabinesine bagli Yatirim Kurulu Uyesi

Kirgiz Cumhuriyeti Meclis Baskanina bagli Ozel sektor ve yatirim Kurulu Uyesi 

Avrasya Ekonomik Komisyonuna bagli Ozel sektor Danisma Kurulu Uyesi 

Orta Asya bolgesi Ekoloji Merkezi Yonetim kurulu Uyesi(5 ulke hukumetinin kurulusudur)

Editör: Habererk Com