Türkiye İsrail ile arasındaki ilişkileri ince eleyip sık dokumalı, bu konuda kararlı ve somut adımlar atmalıdır.

Bilindiği üzere ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıdı. Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde gösteriler düzenlendi. Bu gösteriler esnasında Filistinlilere, İsrail Hükümeti’nin uyguladığı şiddet tüm dünyada protestolara neden oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze-İsrail sınırında devam eden protestolarda İsrail askerleri tarafından öldürülen kişi sayısının 63’e yükseldiğini duyurdu.

Türkiye Kudüs için tek ses, tek yürek oldu.

Bu sadece sloganlarla ve eylemlerle sınırlı kalmamalıdır.

Bugün sosyal medya üzerinden paylaştığım bir etiket ( #SAMİMİOLMAKGEREK ) ve bu paylaştığım etiketle birlikde ifade ettiğim gibi, Türkiye İsrail Büyük Elçisini geri çekti. Bu adım sonrası, Coca-Cola'nın İspartada ki fabrikası kapatılmalı.

Samimiyetimizi göstermek için Türkiye'de Coca-Cola'nın satışı durdurulmalıdır!...

Isparta'daki Coca-Cola fabrikasını böyle açılmıştı!

."BERABER BÜYÜYORUZ" slohanları ile büyük bir görsel şova imza atılmış bu şimdilerde vicdanları yaralayan bir olay haline dönüşmüştür.

O tarihlerde de Sosyal medyadan Erdoğan'a ve AK Parti'ye çok sert tepki gelmiş ancak bu dikkate alınmamıştı.

Şimdi bu katil İsrail'in elinde ki kanda bizimde payımız yok mu?

Isparta'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Coca Cola fabrikasının açılışını gerçekeştirmiş ve edinilen bilgilere göre Coca-Cola'nın Türkiye'de 10. fabrikası olacağı öğrenilmişti.

Tani bu konunun dışında bir konu daha varki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da grup toplantısında bu konuya dikkatleri çekti. Mavi Marmara gemisinde öldürülenlerin ailelerine 20 milyon doların Tazminat meselsi buda ayrı bir utanç tabiki artık Türkiye'nin İSRAİL ile arasına ciddi ölçüde mesafe koymasının zamanı gelmiştir.

Peki nasıl olacak!...

1- Nasıl ki İsrail'de bulunan büyük elçimizi geri çektik be İsrail'in büyük elçisini Türkiye'den gönderdik. Ulusalar arası arenada Mavi Marmara gemisinde öldürülenlerin haklarını arayacak ve elimizden gelen mücadelenin en iyisini bu platformda vereceğiz.

2-İsrail ile aramızda ki gerek ticari gerekse duygusal bağları bir an önce keseceğiz.

3- İsrail ürünlerini Türkiyede tüketmeyecek ve sağlam bir duruş sergileyeceğiz.

4- Coca-Cola'nın İspartada ki fabrikası kapatacak ve satışını Türkiye'de yasaklayacağız.

5-Sadece sosyal medyada tepkimizi gösterip daha sonra hayatımıza devam etmek yerine İsrail'e ait olan hiç bir ürünü kapımızdan içeri sokmayacağız bu konuda da kararlı olacağız.

6- İsrailin akıttığı bu kana ortak olmayacak İsrail'e karşı samimi ve gerçekçi bir tutum sergileyeceğiz.

Yani demem o ki bu halk zamanında eylemler yapıp gösterilerle sesini duyurmaya çalışırken siyasilerin ve devlet büyüklerimizin ilişkileri gözeteterek bu zalimlerin cebini durdurmaları kabul edilebilir olmadığı gibi artık bizleri yönetenlerin Milletin sesine kulak vermesi ve sumut adımlar atıp vicdanlarımızı bir nebzede rahatlatması ve gözle görülür ciddi adımlar atması gerekmekte diye düşünüyorum.

Biz her defasında böylesine yanlış adımların oyun kurucuların oyunlarına alet olmak yerine kendi oyunlarımızla bu kafillere gereken dersi vermemiz en doğru hareket olacaktır. Ben inanıyorum ki gerek hükümet, gerek mualefet, gerek siyasiler bu konuda TBMM'de ciddi manada söylem ve ciddi adımlar atacaklardır. Acilen harekete geçilmediği sürece, şiddeti dua ederek durduramayız.

Değerli okurlarım kıymetli takipçilerim. İdrak ettiğimiz mübarek ayın Manisa’mıza, Ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim.

Bu şiddeti lanetliyorum.

Bölgenin huzur ve istikrara kavuşması ancak bölgenin çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü yapısının korunmasıyla mümkün olabilir. Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisi ve Filistin Devleti’nin başkentidir.

#FilistinveFilistinlileraslayalnızdeğildir.