Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesi son görüşmelerini Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. İki lider kararlarını Zafer Partisi genel merkezi önünde açıkladı. Özdağ ve Kılıçdaroğlu zirvesinin ardından destek kararı çıktı. 

İlk açıklamayı yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin  geleceği huzuru açısından, Türkiye'nin güçlendirilmiş bir parlaamenter sisteme kavuşturulması açısından her bir  siyasi partiye  sorumluluk düşüyor. Görüşymeden güzel sonuçlar elde edildi. Ev sahipliği yaptığı için Sayın Genel başkan ve arkadaşlarına teşekkür ederim. Türkiye güzel günlere gebe. Seçi sonrası tekrar buluşacağız güzel adımlar atacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmanın ardından parti önünde toplananlar, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları attı.

İkili zirveden çıkan kararı ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, açıkladı. Özdağ, "Türkiye'nin en önemli sorunu hiç şüphesiz 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ülkesine geri yollanmasıdır. Bunlar yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyon dolar  ile güvenliği  sağlayamayız, ekonomiyi düzeltemeyiz, çocuklarımıza güvenli bir gelecek sağlayamayız. Bu  ülke 13 milyon sığınmacı ile ekonomisini ve güvenliğini doğru bir yola oturtamaz. Bu nedenle Türk halkından sığınmacıları vatanlarına yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulması ve medyada uygulanan ambargo nedeniyle yeterli desteğe ulaşamadık. Ortaya çıkan siyasi durum, iki adayın 28'inde ikinci bir yarış için Türk halkının önüne gitmesi yönünde oldu. AKP Genel Başkanı Vekili Numan Bey bizden destek istedi. Sığınmacılar konusunda ne yapmak istediklerini sorduk. Anlattıkları sığınmacıların vatanlarına gönderilmesini içermiyordu. Kemal bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi yönünde  bir politika idi. Bunu konuştuk. Sığınmacıların 1 yıl içinde insan hakları ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde, Türkiye ekonomisi üzerindeki yükü kaldıracak, sokaklarımızı güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini okulların önünden çıkaracak bir model üzerine fikir birliğine vardık. Ve bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Seçmenlere de çağrıda bulunan Özdağ, "1. turda Millet, Cumhur ve Ata İttifakı'na oy vermiş seçmenlere çağrım şudur: Anne ve babalarınızdan adığınız Türkiye'yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, 'Göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin" diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım