Eduardo Galeano'yu tanıyanlar bilir. "Gölgede ve Güneşte Futbol" isimli kitabında, futbolun paydaşlarını en sert dille eleştirmiş ama eleştirirken de ilginç saptamalarda bulunmuştur.

Yıllarca futbol yardımcı hakemliği yaptım. Hakem, futbolun yalnız insanıdır. Galeano'ya göre; "Kazanan, hakeme rağmen kazanır. Kaybeden ise, hakem yüzünden kaybeder".

Siyasetle ilgili yazıyorsanız da durum farklı değildir. Objektif olmak istersiniz ama ne yaparsanız yapın, hep eleştirilen olursunuz. Yılmaz Özdil olur, yüz binlerce kitap yazarsınız ama mutlaka sizi eleştiren, çirkin sıfatlar kullanan bir kesim vardır.

Ancak bir de, bulunduğunuz yer ile yazılarınızın uyuşmaması nedeniyle yaşayacağınız zorlukları da düşünmeniz gerekiyor. Sizin duruşunuzla, sizinle beraber aynı yerde yazanların duruşu aynı olmalı. Değilse, huzuru ve ayarı bozarsınız ki; kimsenin huzurunu bozmak istemem.

2019 yılının son aylarında yazmaya başladım bu köşede. Elimden geldiğince, objektif olmaya gayret gösterdim. Hatta bazen o kadar objektif oldum ki; Genel Yayın Yönetmenimizi bile eleştirdim ama her şeyin bir sonu olması gerektiği gibi buranın da sonuna geldiğimi düşünüyorum.

Burada yazmaya başlamamın başlıca nedeni; İsmail ağabeyin tarafsız ve dik duruşu idi. Bu mesleği yapıyor ve yazılarınızla sizi takip edenlere bilgi aktarıyorsanız, tarafsız olmak başlıca gerekliliktir bana göre. İsmail ağabey dik duruşundan hiç bir zaman, bir şey kaybetmez ama tarafsızlığını kaybetmiştir.

Ay Yıldız Hareketi Eşgüdüm Merkezi'ni açtı. Tebriklerimi ve hayırlı olsun dileklerimi yazılı olarak ilettim. Sesli olarak da iletmek isterdim ama muhtemelen yoğun oldukları için dönüş yapamadılar(!) Türk milliyetçilerinin başarısı, en büyük arzumdur. Bunun olması için de, hangi parti, hareket veya platform olursa destek olmaya hazır olduğumu sürekli yazdım.

Biraz daha farklı projeler var kafamda. Bağımsız ve tarafsız dostlarla canlı yayınlar yapacağım. Kin ve nefretten uzak, taraflı tarafsız herkesin; "Evren, iyi niyetle ve yapıcı eleştiriyor" diyebileceği bir medya ile karşınızda olmak için uğraşacağım.

Sonuç olarak, yazımın başlığında da belirttiğim gibi her şeyin bir sonu var. Bana haber sitesinde bir köşe veren Sn. İsmail Türk'e teşekkür ederim. Yazılarımı kontrol eden ve yayınına kadar emeği geçen tüm ekibe teşekkür ederim. Bıkmadan takip eden, siz kıymetli takipçilerine çok teşekkür ederim.