Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan sığınmacılar, şimdi de Türkiye'de arsa satmaya başladı.

Yeniçağ'ın haberine göre, TikTok’ta bir Arap gayrimenkul yatırımcısı, Kanal İstanbul güzergahının geçtiği yerden bir video çekerek, “Vatandaşlığa uygun satılık arsa” notuyla Arapları Türkiye’den arsa almaya davet etti.

“Üç kuruş” bedel ödeyerek ev sahibi olan ve akabinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Araplar, gözünü Türkiye’nin en değerli arsalarına dikti.

"ARSANIZI ŞİMDİDEN AYIRTIN"

Twitter’da “@alyen1st” isimli bir kullanıcı, "Araplar göz göre göre ülkeyi yağmalıyor… Tarım arazileri bile elden çıkıyor, anca seyrediyoruz. Arap emlakçının ilanı, metrekare başına 100 dolar.” diyerek son durumu gözler önüne serdi. Kullanıcılar, "Filistinliler, İsrail'e toprak sattı diye 'hak etti' diyorduk, 10 sene sonra biz de hak etmiş olacağız." yorumunu yaptı.

Söz konusu içerik TikTok’ta yayınlandı. Kendisini girişimci ve gayrimenkul yatırımcısı olarak tanıtan “anwar_tmh” kullanıcı adlı bir Arap, İstanbul Arnavutköy'de çekildiği tahmin edilen görüntülerde, Kanal İstanbul projesine atıfta bulundu ve "Arsanızı şimdiden ayırtın" notuyla, “Elinizi çabuk tutun” paylaşımı yaptı

Videoyu Araplar beğeni ve yorum yağmuruna tuttu.

Editör: Yadigar Hanım