Kararla birlikte, kişisel koruyucu ekipman, hastalığın tespitinde kullanılan testler, kitler, ekipmanlar ile ilaçlardan herhangi bir ücret alınamayacak.

Sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın herkesin korona virüs tedavisi ücretsiz karşılanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Korona ile mücadele kapsamında pandemi testleri, korunma ekipmanları ve tedavisinde kullanılan ilaçlar, kamuoyunda "Tasarruf kararnamesi" olarak bilinen ve 4376 sayılı kanun hükümlerinden muaf tutulacakların tespitine dair ilgili Bakanlar Kurulu kararından muaf tutuldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar SGK hastaneleri ve özel hastaneler için geçerli. Yani pandemi hastanesi olarak ilan edilen tüm hastanelerde bu karar uygulanmak zorunda.

ÖZEL HASTANELER NE YAPACAK?

Konun uzmanları yaptıkları açıklamada, pandemi hastanesi ilan edilen Özel hastaneler bu konuda paraya ön plana çıkartarak, farklı bir metot uyguluyorlar.

Gelen hastanın sosyal güvencesi olması durumunda sorun olmadığı belirtildi. Çünkü yasalar gereği ücretsiz yapmak zorunda.

Sorun, hastanın sosyal güvencesi olmaması durumda başlıyor. 

Şöyle ki; gelen hasta Koronavirüs testi pozitif çıkması durumunda yine sorun yok. Ücretsiz olarak işlemleri yapmak zorunda. 

SONUÇ NEGATİF ÇIKARSA

Hastanın Koronavirüs testi negatif çıkması durumunda Devlet özel hastaneye bir ödeme yapmadığı için, özel hastaneler test sonucunun negatif çıkma ihtimaline karşı sosyal güvencesi olamayan hastaları hiçbir işlem yapmadan devlet hastanelerine yönlendirerek, bir nevi para hesabı yapıyor.

Ne yazık ki özel hastaneler hala para hesabı yapıyor.
 

Editör: TE Bilişim