JOE BİDEN (BAYDIN) GERÇEKTEN BİZİ BAYDIN!

ABD’nin iki dönem başkanlığını yapan Obama’nın iki dönem başkan yardımcılığını yapan JOE BİDEN’den bahsediyoruz. Biden Türkçe okunurken ‘Baydın’ diye okunuyor. Joe Baydın hakikaten Türk siyasetini baydın. Bundan 8 ay önce bir söz söylüyor. Diyor ki; Türkiye’de Tayyip Erdoğan artık gitmelidir. Onun gitmesi için muhalif unsurlara seçimlerde açıktan destek olmalıyız mealinde bir söz söylüyor. Muhalif unsurlar derken sadece siyasi partileri kastetmiyor. Siyasi Partilerden başka STK’lar, PKK/PYD, YPG gibi terör örgütlerini de kastediyor.

Joe Biden bu sözü söylerken Türkiye’nin ABD Büyükelçilik personeli ve diplomatları uyuyorlar mıydı? Veya Türk hükumeti uyuyor muydu? Resmen uyumuşlar. Eğer sen yılların deneyimli Dışişleri Bakanlığı diplomatlarını ‘Monşer’ diye aşağılayarak bir kenara iter de yerine hırsızlığı sabit olanları, Bakara- Makara diyerek Ayetlerle dalgasını geçenleri büyükelçi olarak atarsan ve yine, Türk ve Türkiye düşmanlığı sabit olan ve geçmişte Ülkücü bir gencin katili olan birisini büyükelçi olarak atarsan sonuç bu olacaktır.

Efendim bizim haberimiz vardı da, biz o zaman cevap vermiştik te gibi zırvalıklara inanacağımızı kimse zannetmesin. Kimse Türk Milletinin aklı ile alay etmesin. Eğer o tarihte cevap verdi isen resmi yazışmayı şaak diye ortaya koyarsın. Bak biz o tarihte bu yazıyı yazmıştık dersin ve belgesini yayınlarsın. Resmen uyumuşlar. Şimdi çıkmışlar eveleyip geveliyorlar. Üstelik bu olayda muhalefeti suçluyorlar. Hani bir söz vardır; en iyi savunma taarruzdur diye. Aynen öyle. Suçluluk psikolojisi içinde iktidar yaptığı hatayı düzeltecek yerde muhalefet partilerine saldırarak geçiştirmeye çalışıyorlar.

İşin ilginç yönü, muhalefet partileri en üst perdeden ve en ağır sözlerle Joe Biden’in sözlerini telin eden açıklamalarda bulundular. Ancak iktidar elinde bulundurduğu yüzde 95 medya gücü ile muhalefetin bu sert açıklamalarını hafife indirmeye çalışıyorlar. Muhalefet ne şekilde söylerse söylesin İktidar kanadını tatmin etmeyeceğe benziyor.

Sayın Cumhurbaşkanı iki gün önce bir söz ediyor. Cuma günü bir müjde vereceğim diyor. Ancak vereceği müjde aynı gün basına sızdırılıyor ve Blomberg TV’de haber olarak yayınlanıyor. Türk petrol arama sondaj gemileri Karadeniz’de doğalgaz ve petrol yatakları buluyor. Haberin içeriği bu. Cumhurbaşkanının bugün açıklayacağı müjde muhtemelen bu doğalgaz bulunmasına dayandırılıyor. Çok farklı bir müjdeli haber de olabilir bilemiyoruz. Ama açığa çıkartılan haber böyle. Ancak Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bundan tam bir yıl önce bir yazı yazıyor. Yazıda özetle diyor ki her seçim öncesi doğalgaz veya petrol bulunuyor. Milleti enayi yerine koyuyorlar, bulunan bir şey yok mealinde bir yazı.

Yeniçağ Gazetesi’nde konu ile ilgili bir haber. “Daha önce defalarca bulmuşlardı İnşallah bu defa sonu böyle olmaz” YILMAZ ÖZDİL

Yılmaz Özdil’in yazısının linkini aşağıya veriyorum. Merak edenler linke girer ve göreve gelen bakanın doğalgaz / petrol bulduk müjdesini verdiği hepsinin de boşa çıktığı bir yazı.

YILMAZ ÖZDİL’İN BİR YIL ÖNCEKİ YAZISINI MERAK EDENLER BURAYA TIKLASIN

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yilmaz-ozdil-1-yil-once-bu-yaziyi-yazmisti-daha-once-defalarca-bulmuslardi-insallah--296117h.htm

Bugün Sayın Cumhurbaşkanının vereceği müjde inşallah doğru çıkar ve millet olarak rahat bir nefes alırız. Türk ekonomisi dibe vurmuşken, Türkiye’nin en büyük ve köklü firmaları bir bir KONKORDATO ilan ederken veya İFLAS ederken böyle bir müjdeli haberi gerçekten bekliyoruz. İnşallah boşa çıkmaz.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE