Normal olarak gerek eğitim, kültür gerekse kişilik yönünden ileri gitmemiz gerekir değil mi?

Dünyanın gelişmiş ekonomi ve demokrasilerinde yaşayan insanların davranışları genellikle az gelişmiş ve az gelirli insanların davranışlarına göre daha özgün daha özgüvenli daha eyvallahı olmayan daha, özgürlükçüdür diyebiliriz.

Çünkü gelişmiş ekonomilerde insanların sosyal güvenceleri vardır, gelir dağılımı dengeli olduğundan toplum içinde gelir farklarının arası az gelişmiş toplumlara göre azdır ve insanların yaşam standartları yüksek noktalara doğru birbirine yakınlık gösterir.

Ekonomik özgürlük veya ekonomik yeterlilik normal olarak insanları daha çok yalakalıktan ve bağımlılıktan uzaklaştırması gerekir, hoş insan her halükarda yalaka ve bağımlılıktan uzak olmalı ama eğer ekonomik yeterliliği var ise daha önce doğru ve bağımsız olmalı.

Senenin yarısını dünya sosyetesinin sürekli tatil yaptığı Bodrum, Yalıkavak marinada geçiren, bir Ak Parti Elazığ Milletvekili son Elazığ depremi dolayısı ile açıklama yapmış. Şöyle demiş “Göçük altından, “Benim başım açık beni çıkarmayın” diyen teyzelerin imanı ile Allah bu ülkeyi koruyor bu iman bizde oldukça biz her türlü zorluğun üstesinden geliriz”.

Aynen böyle…

Başındaki örtü düşmüş diye enkazın altında kalmayı imanlı olmakla eş gören Türkiye’nin başı kapalılarının oranının yaklaşık binde 1 olduğu yerde birçok işyerinin sahibi milletvekilimiz böyle dedi.

Aynı milletvekili daha önce de “Cumhurbaşkanı denince, bize Allah gibi geliyor” diye absürt bir cümleyi kurmuştu.

Tabii özel konuları da yazılıyor çiziliyor ama onlar biz halkı ilgilendirmez, özel hayatı kendisini bağlar fakat toplumsal konularda bir milletvekilinin davranışı sözü toplum bireylerini ilgilendirir. Çünkü o milletvekillerini halk olarak biz bizi temsil etsin diye meclise gönderiyoruz.

Ekonomik konuları gündeme getirmemizin sebebi, Ak parti iktidarının devlet erkini bir maddi tanzim ve dağıtım mekanizması haline getirdiği, bahsi geçen milletvekilinin ise maddi olarak bir ihtiyaç içinde olmaması gerektiği içindir.

Hani bir garip gitse Cumhurbaşkanından bir istekte bulunsa ve onun karşılığında ona dönük bir iyi gelecek davranış yapsa gene hoş görmeyiz ama belki de kızmayız da.

Kardeşim neyiniz eksik de bu duruma düşürüyorsunuz kendinizi yoksa gerçeğiniz bu mu?