İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iktidar milletvekilleri ve bazı kamu görevlilerine yönelik ifşaları nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in kaldığı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti. Soylu, ziyaretinde Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü.

Gazeteci Gökmen Karadağ, TELE1'de yayınlanan "Açıkça" programında Sedat Peker cephesinden ziyarete yönelik gelen ilk yorumu aktardı. Peker'e ziyaret bilgisinin Birleşik Arap Emirliklerinden değil, Türkiye'den gittiğini ifade eden Karadağ, şunları söyledi:

"Bu ziyaretin, bakanlığın resmi ziyaret programında yer alıp almamasıyla ilgili bir belirsizlik var. Resmi ziyarete yer almadığına ilişkin de iddialar var.

Canlı yayınına bağlanan Peker’in avukatı Ersan Barkın ‘BAE istihbaratından Peker’e herhangi bir kişi görüşmeye dair bilgi vermiş değil. Ziyaretin bilgisi Peker’e Türkiye’den geldi’ bilgisini verdi.

Soylu’nun yanındaki heyette Holoğlu’nun da yer alması dikkat çekici. Çünkü, Peker’in hakkındaki davalar ve iade dosyasına eklenecek yeni soruşturma planları hakkında BAE’ye bilgi verme yönündeki tezi destekliyor.

Peker cephesinden bu ziyaret ile ilgili görüştüğüm kişiler, Peker’in ‘Ben zebaniyi gülerek karşılarım cezaevinden çekinmem’ sözlerini hatırlattı."

Heyetler arası görüşmede, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Resul Holoğlu da hazır bulundu.

Peker’in avukatı Ersan Barkın, Interpol tarafından sadece savunması alınmak üzere çıkarılan kırmızı bültenin, ‘tüm dünyada aranıyor’ biçiminde kapsamının genişletildiğini açıkladı.

SOYLU, "15 TEMMUZ'UN FAİLİ BAE'DİR" DEMİŞTİ

Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarda "15 Temmuz Darbe girişiminin faili ve finansörü BAE'dir" demişti.

2016'da yaşanan darbe girişiminde resmi verilere göre 251 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 734 kişi yaralanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım