Türkiye, birçok spor dalı başarılı sporcular yetiştirmesine rağmen bu kişilere büyük engeller çıkaran onların haklarını elinden alan birden fazla isim var. Bu kişiler bu gençlere faydalı işler yaptıklarını düşünse de halbuki sadece başarılarına gölge düşürmekten öteye gidemiyor. Geçtiğimiz günlerde başarılı iş adamı spora ve sporculara verdiği destek ile bilinen İbrahim Murat Gündüz ve sporcularına yapılanlar gibi.

Türkiye’de gerçekleşen organizasyonlarda daima kendi bildiklerini okuyan bu insanların bir diğer versiyonu da Avrupa’da bulunuyor. Özellikle ülkemizdeki sporcuların yurt dışında ülkemizi temsil etmesi adına birçok engel çıkaran bu kişilere büyük bir ders verilmesi gerekiyor. Bu durum her spor dalında olsa da kick boks spor dalında daha fazla.

İSKA Federasyonu Avrupa Temsilcisi Davut Sidal’den Büyük Rezillik

Türkiye’de spor dallarının gelişimine engel olan bu kişilerden birisi de İSKA Federasyonu Avrupa temsilcisi olan ve aslen Türk olan Davut Sidal. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da gerçekleştirilen rezillik sonrası İbrahim Murat Gündüz kick boks spor dalında daha katı kuralların gelmesi gerektiğini belirterek İSKA’nın yurt içinde bir şeyler yapması gerektiğini belirtmişti. Bu sözlerinden sonra İSKA’ya uzun bir mesaj yazıp Avrupa temsilcisi sözde Türk olan Davut Sidal’e gönderdi Davut Sidal’in karşılığı ise sebepsiz bir şekilde İbrahim Murat Gündüz’ü engellemek oldu.

Birçok başarıda Türküm diyebilecek kabiliyete sahip Davut Sidal’in bu yaptığı vatan hainliğinden başka bir şey değil. Yurt içinde ve yurt dışında büyük başarılara imza atacak bu gençlerin önüne engel çeken Davut Sidal ve benzeri kişiler elbet bir gün yaptıklarının karşılığını bulacaklar. Bu kişilere güvenen insanlarda dibi boylayacakları kesin.

Davut Sözde Avrupa Temsilcisi İcraatta Sıfır

Türkiye’de kickboks sporunun gelişiminde parmağı olması gerekirken koltuğa oturmaktan başka bir iş yapmayan Davut Sidal bu spor dalının profesyonelleşmesinin önündeki en büyük engellerden birisi. Özellikle İSKA gibi bu sporda katı kuralları olan bir merkezin temsilciliğini yapamamak bu kişilere yakışırdı. Başarılı iş adamı İbrahim Murat Gündüz’de Sidal ile ilgili “Türkiye’de hangi organizasyonu yaptı, bu şahısın ülkemiz için hiçbir faydası yok Türklüğünden şüphe ediyor. Türkiye’de hiçbir sporcuyu alıp Avrupa’da tanıtmamış. Bu kişinin tek amacı rant, Türkiye’de ekipman üretip bunları federasyona satıyor, kendisi Avrupa’da hükümet kurmuş” dedi.

Başarılı birçok isim varken Davut Sidal gibi kendi emelleri uğruna çabalayan bu sahte kişiliklerin yerine işini layıkıyla yapan ve ülkemizde kick boks spor dalında devrim niteliğinde kararlar alabilecek kişilerin gelmesi bekleniyor. Uzun zamandır birçok sporcu bu kişiler yüzünden spor yapmayı bırakıp başka işlere yönelmiştir. Ülkemizde birçok alanda geçerli olan bu adam kayırma durumu Avrupa’da İSKA gibi bir federasyonda da devam ediyor. Davut Sidal’in bu konuda yüz çevirmesinin spor dünyasının gelişmemesi durumunda elbet bir karşılığı olacaktır.

Editör: İsmail Türk