Cumartesi sabaha karşı, Elon Musk'un ticari uzay şirketi SpaceX ,  Crew-7 misyonuyla Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na dört astronotu gönderdi .

Falcon 9 fırlatma aracının ilk aşamadaki iticisi Dünya'ya dönerken, ikinci aşama ise ayrılmadan önce Dragon uzay kapsülünü yörüngeye taşıdı.Lansman başarılı oldu. Dragon kapsülü şu anda uzay istasyonuyla buluşmak için 30 saatlik bir uçuşta.

Kapsüldeki dört astronotun tamamı farklı ülkelerden geliyor: ABD, Japonya, Danimarka ve Rusya. Mürettebatın, insanlı uzay araştırmalarıyla ilgili bilimsel araştırmalar yürütmesi planlanıyor.

NASA Yöneticisi Bill Nelson bir haber bülteninde, "Mürettebat-7, hem Amerikan yaratıcılığının gücünün hem de birlikte çalıştığımızda neler başarabileceğimizin parlak bir örneğidir" dedi. "NASA, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerle ortaklık kurarak cesur görevlerimizi gerçekleştirmek için en iyi bilimsel beyinleri işe alıyor ve birlikte çalıştığımızda daha fazlasını yapabileceğimiz ve daha fazlasını öğrenebileceğimiz açık"dedi

Editör: Habererk Com