~~Eğer Milli Takım 3 karşılaşmada 2 yenilgi, 1 beraberlik almış olsaydı, ben Letonya'da kalırdım!.. 21 ay boyunca dile getirdiğim şeylerin hepsini şimdi Fatih Terim söylüyor. Çok eleştirildiğim oyuncular bugün yine Milli Takım'da. Bu isimler bugün G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş'ta oynuyor. O zaman ben de '3 sene arkamdan geliyorsunuz' diyorum

 

 


Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TRT Spor'daki 'Futbol VIP' programına açıklamalar yaptı. İşte Avcı'nın 'ses getirecek' sözleri: "Eğer Milli Takım 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik almış olsaydı, Letonya'da kalırdım! Bugün ne konuşuluyor. Passolig suçlu, G.Saray-F.Bahçe rekabeti suçlu, Türk oyuncusu suçlu. Jenerasyon ve eğitim sorunumuz var. 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da bugün 2 tane Türk oyuncusu varsa, sorun genetik değil eğitimdir. Çok eleştirildiğim oyuncular bugün yine Milli Takım'da. Bu isimler bugün Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynuyor. O zaman ben de 3 sene arkamdan geliyorsunuz diyorum. Milli Takım'da olduğumda bana '%20 saha içi, %80 saha dışı' demişlerdi. Burada saha içi ve saha dışını yönetmek için tecrübe edindim. Milli Takım kariyerimi başarılı görmüyorum. 21 ay boyunca söylediklerimi şimdi Terim söylüyor."

ÖMER&HAKAN  KAZANILMALI

Milli Takım'dan istifaya 31 Mayıs'ta istifaya karar verdim, ilettim. Ayrılmam Ağustos'a sarktı. Ben yüz kızartıcı suç işlemedim. Milli takım için uğraştım. Bugün benim bıraktığım oyuncu gurubu oynuyor. Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre üçlüsünü milli takıma ben kazandırdım. Hakan'ı alan teknik adam olarak imzam var. Yetenekli biri. Ömer de öyle. Gökhan Töre'yi R.Kazan'dan aldığımda herkes eleştirdi, 'Bu adamın ne işi var' dedi. Bunlar özel oyuncular. Biz içimizde yaşanan sorunları o dönem çözmüştük dışarıya yansımamıştı. Hakan ve Ömer yetenekli isimler, kazandırılmaları gerekir. Ben Türkiye'de zirveyi de gördüm dibi de!. Bazen tepesi çok yorucu ve yıpratıcı oluyor.

TÜRKiYE'DEKi RÜZGARLAR FARKLI

İnsanlar beni, bugüne dek yaptıklarımla sevdi ve G.Saray'a layık gördü. Milli takımda görev aldım. Türkiye'de rüzgarlar farklı esebiliyor ve seni nereye getirdiği belli olmuyor. Ben de yarışan, kupa alan bir teknik adam olmak isterim. Türkiye'de şu anki süreç sağlıklı gitmiyor. Prandelli yeni bir ülkeye gelmiş bu ülkede futbol dinamikleri var. Arayışları var. Çok pozisyon vererek oynuyordu. Türkiye'de bu cezalandırılmıyordu ama Avrupa'da cezalandırıldı. Prandelli de kompakt oyunu (sıkı, derlitoplu) tercih etti. Türkiye gerçeklerini gördü. Türkiye'de Avrupalı teknik adamların başarılı olma şansı az. Avrupalı sadece sahaya bakar, doğrusunu yapar ama oyuncuyu Türkiye'de bir kalıba sokmak çok zor."

Editör: TE Bilişim