Borçları yüzünden transfer tahtaları kapanan 6 takım Denizlispor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Menemenspor, Balıkesirspor ve Erzurumspor oldu.

Geçen sene Süper ligde yer alan ancak küme düşen Denizlispor’da toplam borç 100 Milyon lira civarında. Bu borcun altından kalkamayan Denizlispor ara transferde oyuncu takviyesi yapamayacak.

ÜCRETİNİ FİFA’YA YATIRMADIĞI İÇİN TRANSFER YASAĞINA GİRDİ

Son 3 sezondan bu yana transfer yasaklarıyla boğuşan Balıkesirspor sezon başında transfer yapamadığı için eski futbolcuları ve gençlerle ligde kalma mücadelesi verirken, gerekli parayı bulamadığı için transfer tahtasını açamayan bir başka kulüp oldu.

Zor günler geçiren Ankara’nın köklü kulüplerinden biri olan Gençlerbirliği de gerekli olan 20 milyon lirayı yatıramadığı için ara dönemde transfer yapamayacak.

İzmir temsilcisi Menemenspor’da tahtası kapalı olan kulüplerden. Ara transferde futbolcusu Rasheed’i 900 Bin liraya Kocaelispor’a satan Menemenspor 160 bin lira tutarındaki yetiştiricilik ücretini FİFA’ya yatırmadığı için transfer yasağına girdi.

TRANSFER TAHTASI KAPANDI

Şampiyonlukta iddialı olan Ankaragücü de eski borçları yüzünden transfer yapamayarak ligin ikinci yarısında mevcut kadro ile mücadele edecek. Spor Toto 1. Liginde şampiyonluğu hedefl eyen Erzurumspor’da da transfer tahtası kapandı.

Geçmiş sezonlardan kalan futbolcu borçlarını ödeyemeyen mavi beyazlı kulübe FİFA’dan transfer yasağı geldi.

Liglerdeki birçok kulüp ekonomik nedenlerden dolayı transfer yapamaz, futbolcularına olan borçlarını ödeyemez iken Bandırmaspor, Onur Göçmez Başkanlığındaki Bandırmaspor yönetiminin futbolculara borcu bulunmuyor.

Editör: TE Bilişim