Mali açıdan birçok takımın sıkıntı içinde bulunduğu TFF 2. ve 3. Lig'de yer alan 90 takım, devrim niteliğinde bir karar aldı. Spor Toto Teşkilatı'nın her sezon kulüplere yaptığı ödemeyi bu sezon düşürdüğünü gerekçe gösteren kulüpler, bu duruma tepki göstermeye hazırlanıyor. 6 Aralık Çarşamba günü bir araya gelecek olan kulüp başkanları, toplantıdan çıkacak karara göre bazı yaptırımlar uygulayacak. Bu bağlamda 90 kulübün başkanlarının iki tür karar alabileceği konuşuluyor. İlk ihtimal olarak bu kulüpler önümüzdeki hafta oynanacak maçlara çıkmayacak ve tepkisini böyle gösterecek. Bir diğer ihtimale göre de; futbolcular, müsabakalar için sahadaki yerlerini alacak ancak karşılaşmaların başlama düdüğünden sonra 1 dakika hareketsiz kalacak.

Yaşanan gelişme ile ilgili 6 Aralık Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilecek toplantının ardından 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Cengiz Günaydın önderliğinde bir basın açıklaması yapılacak.

"MAÇLARA HİÇ ÇIKMAMA KARARI ALACAĞIZ"
Konu ile ilgili olarak Hürriyet'e konuşan 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ve Ottocool Karagümrük Başkanı Cengiz Günaydın, şunları söyledi:
"Spor Toto Teşkilatı her sezon 2. Lig'den 18, 3. Lig'den 11 maçı İddaa bültenlerine koyuyor. 5 yıldır devam eden bu süreçte biz hep aynı parayı alıyorduk ve hiçbir itirazımız da olmuyordu. Fakat Spor Toto bu sezonun 5. haftasında bir karar aldı. Bu, her kulübün ortalama 500-600 bin TL gelir kaybına uğraması demek. Haklı olarak itiraz ettik. Bu karar sezon öncesi alınmış olsaydı, biz de harcamamızı ona göre yapardık. Şimdi hepimiz zor durumda kaldık.

2. ve 3. liglerde yer alan 90 kulübün 45'i şehir takımı. Yaklaşık 30-35 milyon nüfusa hitap ediyorlar. Konuyu Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız'a iletmek istedik, aylardır kendisinden randevu alamıyoruz. 2. ve 3. lig kulüpleri olarak yarın Ankara'da bir araya gelip, neler yapabileceğimizi konuşacağız. Kulüplerin bazıları maçlara hiç çıkmak istemiyor. İlk etapta bu haftaki maçlara 45 dakika geç çıkmayı planlıyoruz. Ardından da maçlara hiç çıkmama kararı alacağız."

Editör: TE Bilişim